BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP’de üç dönem kuralı kim için bozuluyor?

Kars’ta Binali Yıldırım’ın Bakanlığı dönemindeki “sırdaşı” , Başbakanlığı döneminde, ulaştırma bakanlığını emanet ettiği Ahmet Arslan, AKP’nin üç dönem kuralına takıldığı halde aday yapılıyor... 

17 Mart 2023 08:12
AKP’de üç dönem kuralı kim için bozuluyor?

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmışken milletvekili olabilmek için parti genel merkezlerinde adeta bilek güreşleri yaşanıyor. 

Son olarak Kars’ta Binali Yıldırım’ın Bakanlığı dönemindeki “sırdaşı” , Başbakanlığı döneminde, ulaştırma bakanlığını emanet ettiği Ahmet Arslan, AKP’nin üç dönem kuralına takıldığı halde aday yapılıyor. 

8 yıldır il başkanı olan ve milletvekilliği bekleyen Adem Çalkın’a son anda istifa izni çıkmazken Kars teşkilatı Adem Çalkın’ı istediği halde, Binali Yıldırım, Ahmet Arslan’ı liste 1 garantisi ile tekrar aday adayı müracaatı yaptırdı. 

Kars’tan aday adayı olacak isimlere göre listede birinci sıra Ahmet Arslan olurken, ikinci sıra ise Külliye’den bir isim olan ve devlet denetleme kurulu üyeliğinden istifa eden Talip Uzun oldu. 

Kars listesi böylece delindi. Karslılar için 3 dönem hayali Binali Yıldırım müdahalesi ile sona erdi. Milletvekilliği bekleyen Adem Çalkın için ise beklentiler boşa çıktı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.