BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yaprak döküyor her yanımız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video paylaşarak "Buralarda çok mücadele var. İnsanlarımız zamana karşı savaş veriyor. Türkiye onları asla unutmayacaktır" dedi. 

12 Şubat 2023 17:22
Yaprak döküyor her yanımız

Türkiye 10 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremle yasa boğuldu. Depremin 6. günü olmasına rağmen hala enkaz altında mücadele eden ve çıkarılmayı bekleyen vatandaşlar var.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından “1 saat sonra burada buluşalım” paylaşımını yapmasının ardından “Yapılacak işler var. Yerine getirilmesi gereken sorumluluklar var. Yüzleşmemiz gereken gerçeklerimiz var” notunu düşünerek bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu videoda şöyle konuştu:

“Sevgili halkım iyi geceler. Zor bir günün karanlık gecesinden derin bir kalp sızısıyla sesleniyorum sizlere. Buralarda çok mücadele var. Zamana karşı savaş veriyor insanlarımız. Bir canı daha kurtarabilmek için tırnaklarını parçalayarak o enkaz yığınlarında yaşam tünelleri açıyorlar. Türkiye’nin evlatları yüreklerini koymuş durumdalar Allah hepsinden razı olsun. Türkiye onları asla unutmayacaktır. Çok can yitirdik halkım, çok.Allah sıralı ölüm versin deriz ya, keşke öyle olsa. İçimiz acı dolu, yaprak döküyor her yanımız. Bir de enkazdan kurtulanlar var ki, öldürücü soğukta sokaklarda cancana vermiş direniyorlar. 

Hala koordinasyon sağlanabilmiş değil. Çadır yok, tuvalet yok. Bu zifiri karanlık saatlerinde daha ne anlatayım size. Düşen yerde kalmasın, mazlumun hakkı divana kalmasın. Bu ülkenin yeni bir birliğine, bir düzene ihtiyacı var halkım. Önümüzdeki yol çok uzun olacak o yol çok engebeli, tırmanışımız çok dik olacak. Dedikleri gibi bir yılda gitmemiz gereken yere varamayız. Geçici çözümlerle idare edemeyeceğimiz bir noktaya geldik. En acısı da bizi biz yapan değerlerimiz zarar gördü. Arsızlık, hırsızlık, bencillik, rant kavgası, bunları derhal bitirmeliyiz. Bunlar Türkiye’nin ruhunu kemirdi.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.