BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ünal Özmural gençlere teşekkür etti

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural afet bölgesine gidecek yardım malzemelerinin paketlenmesi ve tırlara yüklenmesi noktasında büyük emek sarf eden gönüllü gençlere hitap ederek, “Yaşadığınız bu duygu dolu günler hayatınızın önemli günleri. Bu günleri unutmayacaksınız, biz de unutmayacağız” dedi.  

11 Şubat 2023 07:53
Ünal Özmural gençlere teşekkür etti

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural Yunus Emre Kültür Merkezindeki yardım toplama merkezinde afet bölgesine gidecek yardım malzemelerinin paketlenmesi ve tırlara yüklenmesi için çalışan gönüllü gençlerle bir araya geldi. Özmural gençlere emeklerinden dolayı teşekkür ederken çalışmalarda ‘Nefes alma’ sürecine girdiklerini belirtti ve pazartesi gününe kadar 150 kişilik bir ekiple çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı. 

“İZMİTLİLER BÜYÜK KATKI VERDİ”

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural gençlere yönelik yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Depremin başından bu yana gencinden yaşlısına kadar tüm İzmitliler çok büyük katkı verdiniz. Emek veren herkese özellikle gençlere teşekkür ediyoruz. Gönderdiğimiz tüm tırlar gerçekten hedeflere gitti. Bir taraftan da bölgede sıcak yemekler çıkmaya devam ediyor. Ağırlık olarak Hatay’ın Defne ilçesinde İzmit Belediyesi konuşlanmış durumda. Hatay, Maraş ve Adıyaman olmak üzere tüm bölgeye tırlarımızı gönderdik. 

“NEFES ALMA SÜRECİNE GİRDİK”

Gönderdiğimiz araçların sayısı 40’ı geçti. Bu yardım çalışmasının perde arkasında İzmit halkı var. Gencinden yaşlısına kadar insanlar bıkmadan usanmadan malzeme takviyesi yaptılar. Tüm malzemeler burada kolilere yerleştirildi. Geldiğimiz nokta itibariyle bir nefes alma sürecine girdik. Artık bölgede konuşlanan tırların sayısı o kadar çok ki tırların boşaltılmasıyla ilgili alanda problemler yaşanmaya başladı. Buradan giden tırların orada dağıtımı ve yerleşme süreci var. 

“150 ARKADAŞ LAZIM”

Bir taraftan da gelen yardım miktarında da azalma var. Dolayısıyla enerjimizi düzgün kullanmak zorundayız. Organizasyonumuzu düzgün yapmak zorundayız. Bugün giden tır son tırdı. Şu anda bize 150 arkadaş lazım. Bu arkadaşlar gelen yardımların ambalajlanması ve istiflenmesini sağlayacak. Onun dışında koli yapımı var. Bir de sağlıkçı arkadaşlardan muhakkak kalması gerekenler var.

“GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İlk günden itibaren çok iyi organize oldunuz ve çok çalıştınız. Ben başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet adına hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Pazartesi gününe kadar bu 150 kişiyle devam edeceğiz. Pazartesi gününden itibaren sosyal medyadan ve iletişim  ağlarından ihtiyacımız olduğunda toplanmanız için duyurularımız olacak. 

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Gönüllü gençlerin öncü isimlerinden Kıvanç Çelik, “Burada tüm arkadaşlarımız özveriyle çalıştı. Süreç başladığından beri hepimiz tırın içindeyiz. Çok yorulduk ve herkese yardımcı olmaya çalıştık. Kendi grubuma çok teşekkür ediyorum. Süreç boyunca çok duygulandığımız anlar oldu. Biraz dinlenelim ve ardından yardım için hep birlikte çalışmayı canı gönülden istiyoruz” diye konuştu. 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Konuşmaların ardından söz alan gönüllü bir genç deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için her tır uğurlandığında dua etmelerini istediğini belirtti. Gencin bu sözleri üzerine salonda duygu dolu anlar yaşandı. Başkan Yardımcısı Ünal Özmural da duygulanarak, “Yaşadığınız bu duygu dolu günler hayatınızın önemli günleri. Bu günleri unutmayacaksınız, biz de unutmayacağız” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.