BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Genç Parti’den 14 Mayıs tarihine hayır

Gündeme gelen seçim tarihleri içinde, 14 Mayıs tarihinin belirlenip iktidar cephesinden açıklanması, mecliste grubu bulunmayan ama seçimlere girmeye yetkisi olan Genç Partinin itirazlarına yol açtı.  

01 Şubat 2023 14:38
Genç Parti’den 14 Mayıs tarihine hayır

Cumhurbaşkanı adayı olacağını bildiren ve son günlerde kamuoyunda Anayasa 101. madde tartışmalarını açarak "Cumhurbaşkanı ikiden fazla seçilemez" maddesinin savunuculuğu yapan Cem Uzan, yaptığı you tube programında "14 Mayıs tarihinde seçim olamayacağını söyleyerek, meclis yenileme kararnamesi sonrası, seçim takvimi başlatıldığında seçim tarihi 90 gün sonrasına 11 Haziran olacağını "söyledi.  

Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Genç Parti Kocaeli il Başkanı İbrahim Altınoğlu, "Kurucu Genel Başkanımız Cem Uzan, Partimizin Cumhurbaşkanı adayıdır. Kendisinin ismini de, Yüksek Seçim Kurulunca açıklanan resmi adaylar arasında olacaktır. Nasıl seçimlere girmeye yetkili 27 parti arasında Genç Partinin adı varsa, Cem Uzan'ın da yer alacaktır. Fakat seçimin tarihi ile henüz kesinleşen bir durum yok, 14 Mayıs ile ilgili belirsizlik ve tartışmalar hala devam ediyor.

Bu neden ile  kurucu Genel Başkanımız Cem Uzan da, bu durumun Anayasa 101 ve 116.çerçevesınde belirsizliğini, her defasında söylüyor "dedi . Ayrıca Altınoğlu, "Şu an Genel Merkezimiz, ittifak görüşmelerini de sürdürüyor. YSK tarafından kesinleşecek tarihe kadar herhangi bir ittifak içinde bulunmazsak isek, seçimlere tek başına gireceğiz" diye açıkladı. 

Genç Parti Kocaeli İl Başkanlığı da ilçe başkanları bir araya gelerek yaptıkları toplantıda, seçim politikaları ve seçim güvenliğini gündemlerine aldı. Toplantıda liderleri Cem Uzan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, üyelerin ve Cem Uzan sevdalılarının,  seçim takvimi açıklandıktan beş gün içinde,  ilçe seçim kurullarına imza atmaları organizasyonun, nasıl yapılacağı konuşuldu. Toplantıda söz alan İl Seçim Kurulu  Başkanı Cemil Ermiş de "Kendilerinin Cem Uzan ve Genç Parti sevdalısı olduklarını, Cem Uzan'ı Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'ye getireceklerini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.