BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kılıçdaroğlu’ndan başkan Hürriyet’e övgü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinin açılışında yaptığı konuşmada, “Kütüphaneler gençlerin ufkunun gelişmesi açısından da sosyalleşmeleri açısından da hayallerinin büyümesi açısından da olağanüstü bir mekan. Bu güzel kütüphaneyi açan Fatma Kaplan Hürriyet başkanımıza hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ederim” dedi.  

21 Ocak 2023 08:49
Kılıçdaroğlu’ndan başkan Hürriyet’e övgü

İzmit Belediyesinin Belsa Plaza C Blok’ta oluşturduğu Gençlik Sokağı içerisinde bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi bugün saat 14.00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı duayen gazeteci Saygı Öztürk gibi önemli isimlerin de katılımıyla açıldı. Açılış programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e değerli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

“İZMİT’İN HAYATIMDA ÖZEL BİR YERİ VAR”

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Belediye başkanımız konuşmasında ‘İzmit sizi seviyor’ dedi. Ben de İzmit’i çok seviyorum, Kocaeli’yi çok seviyorum çünkü burada evlendim. Dolayısıyla Kocaeli’nin de İzmit’in de benim hayatımda özel bir yeri var. Kütüphane yapmak gerçekten olağanüstü bir düşünce. İnsanların düşüncelerini aktardıkları metin bir süre sonra kitap haline gelir. Kitap haline gelmesi gelecek kuşaklara bunun aktarılması demektir. Bu bazen bir roman olur, bazen bir öykü olur, bazen bir bilim kitabı olur. 

“OLDUKÇA ZENGİN BİR KÜTÜPHANE”

Sayın başkan burayı açtığında ‘Acaba içeride küçük bir kafe var mı dedim’ Var dediler. Çünkü kitap okuyanların bir süre sonra bir araya gelerek konuşmaları gerekiyor, tartışmaları gerekiyor. Gençlerin sosyalleşmeleri, belli konuları beraber tartışmaları gelecek ufuklarını çizmeleri açısından son derece değerli. Dolayısıyla kütüphanenin kitap açısından oldukça zengin olduğu anlaşılıyor. 

“BÜTÜN İZMİTLİLERE HAYIRLI OLSUN”

Hem dijital hem basılı kitap olarak yayınlar bulunuyor. Bütün İzmitlilere, öğrencilere hayırlı uğurlu olsun. Kütüphanelerin benim hayatımda özel bir önemi var. Elazığ’da ticaret lisesinde okurken Çalıkuşu romanını Halk Kütüphanesinde okumuştum. Sabah kütüphaneye gider roman okur öğleden sonra okula giderdim. 

“GENÇLER İÇİN DEĞERLİ BİR MEKAN”

Halk kütüphanesinde çok kitap okudum. O zamanlar öğrencilerin kitap alacak imkanları çok daha sınırlıydı. Kütüphaneler gençlerin ufkunun gelişmesi açısından da sosyalleşmeleri açısından da hayallerinin büyümesi açısından da olağanüstü bir mekan. Bu güzel kütüphaneyi açan Fatma Kaplan Hürriyet başkanımıza hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ederim.” 

YOĞUN KATILIM

Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kılıçdaroğlu’nun Baş Danışmanı Erdoğan Toprak,  CHP Parti Meclis Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran,  siyasi partilerin il başkanları, muhtarlar, siyasi partilerin ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AÇILIŞ MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

Halkın büyük ilgi gösterdiği açılış adeta mitinge dönüştü. CHP Genel Başkanı miting havasında gerçekleştirilen konuşmasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ettiğini belirtti. Başkan Hürriyet de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmitlilere hitap etmesi için mikrofonu takdim ederken ‘Türkiye’nin umudu’ ifadelerini kullandı. 

“ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Belediye başkanımız İzmit’te çok güzel işlere imza atıyor. İzmit’in hak ettiği ve yıllardır yapılmayan hizmetler artık yapılıyor. Leyla Atakan ismi bir marka. Belediye başkanımız da o isme yakışır çalışmalar yapıyor. Bir eksiğimiz var o da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır. Büyükşehiri de kazanmamız lazım. Büyükşehir belediyesini de kazanacağız. Kazandığımızda da Kocaeli için çok daha güzel hizmetler yapacağız.   

“YENİ VE GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”

Hiç endişe etmeyin. Hakkı hukuku ve adaleti bu ülkeye ya getireceğiz ya getireceğiz. Herkesin hukukunu savunacağız. Birlikte mücadele edeceğiz. Bu ülkede yüzbinlerce ailenin suyu, doğalgazı kesildi. İktidara geldiğimizde kimsenin doğalgazı, suyu kesilmeyecek. Herkes insan onuruna yakışır şekilde yaşayacak. Yeni ve güzel bir başlangıç yapacağız. Herkesin huzur içerisinde yaşadığı Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. 

“HÜRRİYET’İ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Şimdi sıra Türkiye’ye bu hizmetleri götürmek. İşimiz kolay değil ama çetelere karşı santim geri atmayacağız ve mücadele edeceğiz. Onlar baskılarıyla bizim geri adım atacağımızı sanıyorlar. Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur. Biz Kuvayi Milliye geleneğinden geliyoruz. Bayrağımız ve vatanımız var. Açılışını yapacağımız kütüphanede gençler düşüncelerini yarıştıracak. Kütüphaneler çok önemli, kreşler çok önemli. Bu hizmetleri İnşallah sürekli hale getireceğiz. Belediye başkanımızı hepinizin huzurunda bir kez daha yürekten kutluyorum” dedi. 

AÇILIŞ KURDELESİNİ KILIÇDAROĞLU KESTİ

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinin açılış programına geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, açılışta da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşma sonrasında da açılış kurdelesi kesildi ve ardından Kılıçdaroğlu Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi ve YouTube Stüdyosunu gezdi. Kütüphane içinde yer alan toplantı salonunda gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından YouTube Stüdyosunu inceleyerek yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Hürriyet'e teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.