BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Haydar Akar’dan Basın Onur Günü mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar, 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 

16 Ocak 2023 14:39
Haydar Akar’dan Basın Onur Günü mesajı

İşte o açıklamanın içeriği: 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetin ilanından önce, Cumhuriyet ile ilgili düşüncelerini ilk kez Kocaeli’de basın toplantısı düzenleyerek açıklamasının yıl dönümü olarak kutlanan Basın Onur gününü, Tüm onurlu gazeteciler adına kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.

İleriyi görebilme, her zaman isabetli kararlar verebilme ve güçlü bir sorumluluk anlayışı gibi özelliklere sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daha o yıllarda basının önemli bir güç olduğunun farkındadır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te gerçekleştirdiği basın toplantısında Türk milletine en yakışan yönetim biçimi olan Cumhuriyet fikrini ilk olarak demokrasinin en önemli aracı olduğuna inandığı gazetecilere açıklamıştır.  Bu onuru ilk yaşayan ilk şehir olan İzmit bugün yerel basının en güçlü ve etkin olduğu yerlerden biridir. 
Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleği içinde onurlu bir çalışma hayatı, mutlaka tarihteki yerini alacaktır.

16 Ocak, Atatürk’ün basına verdiği önemi ifade etmekte, bugünün Basın Onur Günü olarak kutlanması da basın mensuplarının, yazarların, Türkiye’nin kurtuluşu ve inşasına sundukları benzersiz katkıyı göstermektedir. İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten yerel ve ulusal basınımızın tüm görevlilerine teşekkür ediyor, Basın Onur Günü’nüzü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyor, selamlarımı sunuyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.