BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Memur ve emekliye ek zam yolda

AKP’nin yaklaşan seçimlerden önce kesenin ağzını açmayı planladığı, bu kapsamda memur ve emekliye ek zammın gündemde olduğu öne sürüldü. Kulislere göre oran da tarih de şimdiden belli oldu. 

08 Ocak 2023 11:31
Memur ve emekliye ek zam yolda

İktidar partisi, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine giden süreçte kesenin ağzını açmayı hedefliyor.

Memur ve emekliye ek zam yolda. Tarih de oran da belli Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzde 54.54 oranında zamla 8 bin 500 lira olarak belirlenen asgari ücret için 'Yetersiz kalması durumunda ek zam yapabiliriz' mesajını vermişti. En düşük emekli maaşı ise 5 bin 500 TL'ye yükselmişti.

Seçim için muhtemel tarihler 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri konuşulurken, Show Haber'de yer alan habere göre ek zam haberinin mart ortası gibi verilmesi bekleniyor.

YÜZDE 15

Ankara kulislerinde öne çıkan zam oranı ise yüzde 15. Yani memur ve emeklinin maaş artışının yüzde 45'i bulması hedefleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.