BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Parti’de kongreler bitti, öfke bitmedi

İYİ Parti Kocaeli’de kongreler sürecinden yaralı olarak çıktı. Partililer arasındaki huzursuzluk dün akşam İzmit Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu tarafından tertip edilen Arabaşı Şöleni’nde de çok açık bir şekilde gözler önüne serildi. 

19 Aralık 2022 14:41
İYİ Parti’de kongreler bitti, öfke bitmedi

Söz konusu organizasyona Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ve kendisini temsilen Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yasemin Met’in salonda yerini aldığı öğrenildi.

İzmit’teki Arabaşı Şöleni’ne İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’da son anda katıldı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Yasemin Met’in, Yozgatlılar Federasyonu yetkililerine İl Başkanı Şanbaz Yıldız’ı temsilen katıldığını ve kendisine protokolde yer ayrılmamasına tepki gösterdiği de öğrenildi. 

Yasemin Met’e herkesin protokol masasında oturduğu ve kimsenin yerinden kaldırılamayacağı belirtilerek size ayrı bir masa kuralım teklifinde bulunuldu. Ve protokole yakın bir masa da kuruldu. 

Katılımın çok yüksek olduğu bu organizasyonda İzmit İlçe kongresinde muhalefet kanadının adayı olan Banu Aykan’a yakın bazı isimlerde vardı. Yasemin Met’in, özellikle Yavuz Ağıralioğlu ile fotoğraf çekilirken Aykan’a yakın isimleri itip kaktığı fark edildi.

İYİ Partili kadınlar arasındaki bu gerginlik de dikkatli gözlerden kaçmadı. Görünen o ki İYİ Parti’de kongreler bitti, ama huzursuzluk, kırgınlık, küskünlük, öfke bitmedi. 

Üstelik bitecek gibi de görünmüyor. Hiç kuşkusuz bunun nedeni; hısım akrabalarını bile delege yazarak çok antidemokratik yöntemlerle kendisine yakın isimlerin başkanlık koltuklarına oturmalarını sağlayan Şanbaz Yıldız’dır.

Nitekim bu partinin kulislerinde Şanbaz Yıldız, Pelin Coştur Filiz ve Yasemin Met milletvekili adayı olursa asla İYİ Parti’ye oy vermem diyenlerin oranının da yüksek olduğu fark ediliyor. 

Demokrasi katledilerek gerçekleştirilen kongrelerin yaraladığı İYİ Parti’de oluşan küskünler grubunda yer alanlara bile ters davranan Yasemin Met’in, tavırları da çok yadırgandı. Öyle ya; kendi partililerine bile kaş göz hareketi yapanlar vatandaşı nasıl kucaklayacaklar? 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melek Yılmaz 2022-12-22 00:12:42

Bu partide ki tartışmaların,ayrımcılığın tek sorumlusu Şanbaz Yıldız'dır. Kendine koşulsuz biat edenlere makam mevki vererek onları kullanmaktadır. O makam mevkiyi tepside ellerinde hazır bulanlar da,Şanbaz Yıldız'a yaranmak için bu yetkilerini kötüye kullanmaktadırlar. Şanbaz Yılfız'ın bütün derdi Milletvrkili olmak. Yoksa İyi Parti iktidar olmuş,olmamış umurunda değil. Kaç yıldır yaptığı İl Başkanlığı'da bunun göstergesidir. "Az olsun benim ol