BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince Meclis üyesi Göktaş, Kartepe’den nasıl delege oldu?

Bugün gerçekleştirilen ve mevcut başkan Haluk Tamyüksel’in yeniden başkan seçildiği İYİ Parti Kartepe İlçe kongresinde Derince Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş’ın Kartepe’de il delegesi listesinde olduğu fark edildi. Bu durum şok etkisi yarattı. 

27 Kasım 2022 10:01
Derince Meclis üyesi Göktaş, Kartepe’den nasıl delege oldu?

Kongreler sürecinde olan İYİ Parti’de, Derince Belediye Meclis Üyesi olan Nurcan Acaroğlu Göktaş’ın Kartepe’den il delege listesine yazılması şaşkınlık yarattı. Acaroğlu Derince’de meclis üyesi, İzmit’te ikamet ediyor ve Kartepe’den de delege seçiliyor. Bu nasıl iş? Üye olurken bile ikamet ettiğiniz ilçedeki teşkilata başvurun deniliyorken Nurcan Acaroğlu Göktaş’ı ayrıcalıklı kılan nedir?

Üstelik bir gün önce gerçekleştirilen İzmit İlçede kaybeden aday Banu Aykan’ın listesinin 92. sırasından il delegeliğine aday olan ve Ayşegül Babacan’ın kazanması nedeniyle seçilemeyen Nurcan Acaroğlu Göktaş’ı Kartepe'de delege listesine kim yazdırdı? 

Bu durum mevzuata aykırıdır. Hakkari’de ikamet eden birinin Kartepe’de ilçe delegesi seçilmesi arasında da hiç bir fark yoktur. O zaman Kandıra’da ikamet edenleri İzmit’ten, İzmit’te ikamet edenleri de Kandıra’dan delege yapalım. 

Sormak gerekmez mi; kaybeden listelerde yer alanlar önemsiz kişiler mi de onlara böyle bir iltimas sağlanmadı? Belediye Meclis üyesi seçildiği Derince’den neden delege bile seçilemedi? Bu durumu sorgulamak gerekmez mi? Kendi ilçesinde delege seçilmeyen kişiyi başka ilçede delege seçtirmek hangi kitapta yazıyor? şeklindeki sözlerle bu duruma olan tepkilerde İYİ Parti kulislerinde yüksek sesle telaffuz ediliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.