BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çözüm milli ekonomi modelinde

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan yardımcısı Harun Kayacı. BTP Kocaeli İl Başkanı Muharrem Can, Gebze 'de Şahin Şirketler Grubu sahibi Kaşif Şahinkesen’i makamında ziyaret etti ve Kanal mavi ye konuk oldu. 

21 Kasım 2022 19:57
Çözüm milli ekonomi modelinde

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı  4 kişilik bir ailenin mutfak masrafına ilaveten giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapması zorunlu diğer harcamaları ifade eden 'yoksulluk sınırı' ise 23 bin 600 lira olarak hesaplandı.

Geçen ay yoksulluk sınırı 22 bin 242 lira idi, 1 ayda 1358 liralık bir artış gerçekleşmiş. Normal şartlar altında çalışanların ailelerini geçindirmeleri için ihtiyaç duydukları ve ellerine geçmesi gereken minimum gelir yoksulluk sınırı kadar olmalıdır.

Üreticiler, yüksek finans, hammadde ve enerji maliyetleri sebebiyle uygun bir üretim imkanı bulamamaktadır. Buna bir de böyle bir asgari ücret ilave edilirse, işverenin ayakta kalabilme şansı yoktur.

Yoksulluk sınırının üstünde bir maaş almak işçinin hakkı mıdır, elbette hakkıdır; işveren bunu verebilir mi, mevcut şartlarda mümkün değil, o halde ne yapılmalıdır?

Bu sorunun cevabı sadece Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'nde mevcuttur. Model güçlü devletten yanadır ve devlete yeni gelirler kazandırmaktadır. Devlet, sosyal devlet olmasının gereği olarak işverenin verebileceği maaşın üstünü bizzat kendisi sübvanse eder. Böylece işçi hakkına kavuşur, işveren ezilmez, böyle bir maaş artışı da enflasyon oluşturmaz.

Mademki demokrasiyle idare ediliyoruz, mademki demokrasi çoğunluğun kararının uygulanması anlamına geliyor, o halde artık ayıkalım, çoğunluğun oyuyla azınlığı değil, çoğunluğu mutlu edecek bir kapı açalım. Bu da Milli Ekonomi Modeli'nin uygulanması ve bu modeli uygulayacak olan lider ve kadronun, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ve BTP'nin baş tacı edilmesiyle mümkündür şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.