BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

ÇED toplantısındaki kanunsuzluğun takipçisi olacağız

Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl yönetimi adına İGSAŞ’ın projesiyle ilgili toplantıda protestolara rağmen toplantının tutanaklara yapıldı şeklinde geçirilmesine tepki gösterildi. 

08 Kasım 2022 22:46
ÇED toplantısındaki kanunsuzluğun takipçisi olacağız

Türkiye İşçi Partisi Kocaeli il yönetimi adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yarımca Mahallesinde, İGSAŞ A.Ş.'nin Gübre Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Liman Revizyonu projesi için düzenlenecek ÇED toplantısı için Yarımca Kültür Merkezinde saat 10:00'da toplantı düzenleneceği duyurulmuştu.
 
İGSAŞ bu proje için daha öncede ÇED olumlu kararı almıştı. Verilen bu ÇED Olumlu Kararı için açılan dava neticesinde ise proje ekolojik zararlara vurgu yapılarak yerel mahkemede iptal edilmişti.

 Ancak şirket şimdi hem üç kat üretim kapasite artışı, yine üç kata yakın kimyasal depolama artışı, yetmezmiş gibi 300 milyon m3 dip taramayla denizi derinleştirip, 10 bin m2 dolgu yaparak limanlaşmak istemektedir.

Bu toplantıya hem bu ilde yaşayan çevreye duyarlI insanlar olarak, hem de Türkiye İşçi Partisi Kocaeli İl Yönetimi olarak katılım sağladık.

Toplantıya katıldığımızda toplantı salonunun etrafı ve içinde yüzlerce polisle abluka altına alındığını ve ortamın devlet eliyle terörize edildiğini üzülerek gördük.

Toplantıya katılım sağlayan halk bu durumu, yoğun bir şekilde protesto etmiş ve toplantı gerçekleşmemiştir. Tüm yaşanan olaylara rağmen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından gelen bürokratlar, aslında yapılamayan toplantıya "Toplantı Yapılmıştır Tutanağı" tutmuştur. Doğaya ve Halka karşı işlenen tüm suçların ve bu kanunsuzluğun takipçisi olacağımızı Kocaeli halkına duyuruyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.