BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tuvalete koşturuyor

Milyonlarca insanın ölümüne yol açan Kdvid 19 her ne kadar dünya üzerinde etkisini kaybettiği sanılsa da uzmanlar Delta ve Omicron varyantlarının belirtilerinin değiştiğini belirtiyor ve bu kez belirtinin tuvaletten geldiğini açıklıyor. 

23 Ekim 2022 05:43
Tuvalete koşturuyor

Her varyantın farklı belirtileri var. Bitti bitecek derken bir yenisi çıkıyor. Covid hakkında bilgi toplayan ZOE Health Study uygulaması , tuvalet sorununun tam aşılı kişilerde Covid'in ortak bir işareti olduğu konusunda açıklama yaptı. Konu: İshal. Daha önce koronavirüs geçiren Delta veya Omicron varyantlı kişilerin iki veya üç kez aşılansa bile habtalığa yakalandığını söylüyor. Bu durumla karşılaşanların yani aşı olanların 5’nden birinin ishal yaşadığı belirtiliyor.

Uzmanlar konuyu şöyle özetliyor:

"İshal, enfeksiyonun ilk gününden başlayarak ve ilk hafta yoğunluğu artan, Covid'in erken bir belirtisidir. Genellikle ortalama iki ila üç gün sürer, ancak yetişkinlerde yedi güne kadar sürebilir." Bazı insanlar bu tuvalet sorununu bundan daha uzun süre çekebilir, bu da "yaygın olarak uzun süreli Covid'li kişilerde bildiriliyor"

Ancak tam olarak aşılanmış kişilerin yaşayabileceği tek belirti ishal değil. İşte o belrtiler ise şöyle:

Boğaz ağrısı

Burun akması

Tıkalı burun

Kalıcı öksürük

Baş ağrısı

BİR DOZLULAR EN FAZLA BAŞ AĞRISI YAŞIYOR

Sadece bir doz alan kişilerde baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve sürekli öksürük de görülebiliyor.

KOKU KAYBI OLMUYOR

Çifte aşılanmış kişiler, pandeminin başlangıcından daha az yaygın olsalar da, koku kaybı, nefes darlığı ve ateş gibi orijinal semptomlarla karşılaşabiliyorla. Uzmanlar listede koku kaybının 6. sırada, nefes darlığının 29. sırada ve ateşin 8. Sırada olduğuna vurgu yapıyor.

İSHAL VİRÜSÜN EV HALKINA YAYILMASINA NEDEN OLABİLİR

İshal, virüsün ev halkına yayılmasını kolaylaştırıyor. Bilim insanları ishalli kişilerin evde kalmasını öneriyor. Öneriler arasında gazlı içeceklerin içilmemesi ve malzemelerinin başkalarına kullandırmamaları geliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.