BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Umuyorum o şahıs bütün CHP’lileri temsil etmiyordur

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, HDP’ye bakanlık verilebileceğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e sert tepki gösterdi. Yıldız, “Umuyorum o şahıs bütün CHP’lileri temsil etmiyordur. Bu durum vicdanımızı yaralar” dedi. 

05 Eylul 2022 10:14
Umuyorum o şahıs bütün CHP’lileri temsil etmiyordur

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in konuk olduğu bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna yaptığı "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasına İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız’dan sert bir tepki geldi. HDP ile hiçbir koşulda yan yana gelmeyeceklerinin altını çizen Yıldız, “Gürsel Tekin kendi şahsi fikirlerini bir siyasi partinin fikirleriymişçesine ortaya sunmuş bir şahıs. Partimizin hassasiyetlerini görmezden gelerek yaptığı bu açıklama kabul edilemez. Bizler terör örgütü uzantılarıyla da, o uzantılara bakanlık dağıtan kimselerle de bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yan yana gelmeyiz.

6’LI MASA HASSASİYETLERİ

PKK’ya terör örgütü diyemeyen, her fırsatta örgütü ve örgüt yöneticilerini aklamak için çaba sarf eden HDP’lilerle ilgili Gürsel Tekin’in fikirleri bizleri derinden yaralamıştır. Umuyorum bu şahıs bütün CHP’lileri temsil etmiyordur. 6’lı masanın hassasiyetlerini hiçe sayarak yapılan bu açıklamanın CHP’nin ana fikri olmadığını, bütün parti üyelerini kapsamadığını düşünüyorum. Genel başkanımızın terör ve terör örgütleri ile ilgili net bir beyanı var. Bu beyanı tekrar hatırlatarak Gürsel Tekin ve onun gibi düşünenlerin biz olmadan yol yürümeyi göze almaları gerektiklerini ifade edeyim. Genel başkanımız diyor ki, ‘Bizler terör örgütünün gölgesinin düştüğü yerde dahi olmayız.’ Daha net, daha açık bir şey söylememize gerek yok.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.