BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mümin Kozan’dan çağrı: Kıyafetsiz, kalemsiz ve deftersiz öğrenci bırakmayalım

Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Mümin Kozan yeni eğitim ve öğretim döneminin 1 hafta sonra başlayacağına dikkat çekerek ‘Kıyafetsiz, kalemsiz ve deftersiz öğrenci bırakmayalım’ dedi. 

04 Eylul 2022 11:25
Mümin Kozan’dan çağrı: Kıyafetsiz, kalemsiz ve deftersiz öğrenci bırakmayalım

Başkan Mümin Kozan’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasına 1 hafta gibi kısa bir sürenin kaldığı bugünlerde birçok ailede heyecan ve koşuşturma ile hesapları da tekrardan yapma dönemi de başlamış oldu.

Öncelikle bir eğitimci olarak, öğrenci ve öğretmenlerimize Türk Vatanına ve Türk Milletine hayırlı ve verimli bir eğitim öğretim dönemi geçirmesini temenni ediyorum.

Bu dileklerimizin temennide kalmaması düşüncesi ile İl ve İlçe Belediyeleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bazı önerilerim olacaktır. 

Malumunuz ülkemiz yıllardır ekonomik kriz ile boğuşmakta ve bundan da en çok esnaflarımız ile dar gelirli ailelerimiz etkilenmektedir.

Gelin bütün siyasi hesapları bir kenara bırakıp tüm ülkemize örnek olacak bir çalışma yapalım. Sığınmacılar ve kaçaklardan önceki Türkiye'de, yani 1990 yıllarda yapılan eğitim katkılarına bir göz atalım. 

O dönemlerde (benim de orta öğretim dönemimdir) dar gelirli ailelere tüm İl ve İlçe Belediyeler kırtasiye ve okul kıyafeti yardımı yarışına girerdi. 

Bunu da büyük depolardan dağıtır, inanması şu an güç olsa da hiçbir siyasi üyelik sorgulanmazdı. (Dönemin belediye başkanlarının çoğu sağdır. Halkımızda, yetkililerde sorabilir.)

Gelin bu kırtasiye ve kıyafet yardımı konusunu muhtarlarımız aracılığı ile çözelim. Kıyafetsiz, kalemsiz ve deftersiz öğrenci bırakmayalım.

Bir diğer husus ise öğrencilerimizin ulaşım konusudur. 1990'lı yıllarda İl ve İlçe Belediyeleri dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz ulaşım kartı (PASO) veya her ay ulaşımını sağlayacak miktarda bilet verirdi. (İzmit B. Bld. ile Körfez Bld. bu hizmetin öncüleri idi) Ama bu hizmeti de hiçbir zaman minibüsçü esnafının sırtından yapmadı.
Gelin, dar gelirli ailelerin çocuklarına okula gidebilecekleri miktarda Kent kart dolumu yapalım. Bunun maliyetini ise ilgili ilçe belediyeleri ile KBB tarafından ortak karşılansın. Ama asla sınırsız ücretsiz olmasın, sosyal yardımlar, sınırsız israfa dönüşmesin. Böylelikle dar gelirli velilerimizi her sabah yol parası derdinden kurtaralım.

Bir diğer husus ise okulların kantin fiyatları. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne özellikle rica ediyorum. Kantinlerin fahiş fiyatlı kiralanmasından vazgeçin.  Kantinler ticarethane değildir. Kantinler öğrencilerimizin sosyal alanlarıdır. Kantin işletmecilerine bazı okul müdürleri ve okul aile birliklerinin musallat olmasının da önüne geçin. Bu maliyetler eninde sonunda kantin fiyatlarına yansıdığından, birçok çocuk okuldan aç dönmektir. Vebali de sorumlu olan herkesin boynunadır. Tüm bu tedbirleri aldıktan sonra tek tarife ile kantin fiyatları normale dönecektir.

Gelin eğitim öğretim döneminin arifesinde bu müjdeli haberler ile velilerimiz sevindirelim. Gerçek mutlu şehir, gerçek gülümseme ancak böyle olur. Değerli Kocaelili Hemşerilerim, Bu söylediklerimizin bir hayal olmadığını, Ak parti öncesi yapıldığını zaten biliyorsunuz. Bizler Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanlığı olarak bu hizmetlerin takipçisi olacağız.
Ümit ediyorum ki,

Siyasi Parti Mitinglerine ücretsiz ulaşım sağlayanlar, konserler ile ücretli vaizlere sohbet programları düzenleyenler, belediye hizmetlerinden çok şahsi reklamları için belediye imkanlarını kullananlar, sığınmacı ve kaçaklara azami hassasiyet ile sosyal yardım taşıyanlar, velilerimizin de bu küçücük ihtiyaçlarını da göz ardı etmezler. Olurda gaflete düşüp, israfta ısrar eder, bu hizmeti öğrencilerimize sağlamaz iseniz;

Emin olun ki her belediye etkinliklerinde bu konuyu yüzünüze vuracağım. Bu işin de peşini bırakmayacağım. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kantin konularını da ayrıca takip edeceğim. Gerekirse yasal başvurularda dahi bulunacağım. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değil. Her bireyin en doğal hakkı olan eğitim ve beslenme hakkını, kimsenin ticari faaliyet alanı yaptırmayacağız

BİLİM, BİRLİK, BARIŞ ilkeleri ile kurulan Zafer Partimizin Kocaeli İl Başkanlığı olarak tekrardan 2022-2023 eğitim öğretim döneminin tüm Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.