BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sanayiciler gerçek faizi başkanın yüzüne söyledi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun da katıldığı toplantıda ticari kredi faizlerinin yüzde 40'ı aştığını belirterek ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi. 

29 Temmuz 2022 06:38
Sanayiciler gerçek faizi başkanın yüzüne söyledi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi temmuz ayı olağan toplantısı Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşiyor.

“Yüksek faiz yükü altında gerçekten çok zorlu mücadele vermekte olan sanayicilerimizin faiz maliyetlerinin düşmesine dönük çalışmaların en güçlü taraftarı olacağından kuşku duyulmasın” diyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Ancak ekonomik güven ve küresel gerçeklerle uyum sağlamayan birtakım adımlar kısa vadede yüksek faize dönük bazı çözümler getirse dahi oluşturdukları güven kırılganlıkları, beklentilerdeki bozulmanın etkisiyle hem finansal kaynaklara erişimi zorlaştırmakta hem de maliyetleri artırmaktadır” dedi.

‘BU POLİTİKALAR BIRAKIN FAİZLERİ DÜŞÜRMEYİ…’

Bahçıvan, “Bu politikalar uygulamada da görüldüğü üzere, bırakın faizleri düşürmeyi faiz oranlarının altından kalkılmasını daha da zorlaştırmaktadır” dedi ve şöyle devam etti:

“Güçlü, öngörülebilir bir para politikasının reel sektöre ve sanayiye katkı verecek en temel çıpaların başında geldiğini özellikle vurgulamak istiyorum.”

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu dünkü enflasyon raporu toplantısında kredi faizlerinin TCMB’nin politika faizi olan yüzde 14’e yakın olduğunu iddia ederken İSO Başkanı Bahçıvan, ticari kredi faizlerinin yüzde 40’ı aştığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.