BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Türkkan okul yok demişti, Bakandan yanıt geldi

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca Nenehatun Mahallesi’ndeki ilkokul ihtiyacını TBMM gündemine taşımış, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in cevaplaması için Mart ayında soru önergesi vermişti. Türkkan’ın önergesine 1 ay sonra Bakan’dan cevap geldi.  

22 Nisan 2022 01:08
Türkkan okul yok demişti, Bakandan yanıt geldi

Milli Eğitim Bakanı, mahalleye 2 yıl içerisinde 24 derslikli okul binası yapılacağını söyledi. 
İYİ Partili Türkkan, mahallelinin kendisine ilettiği bilgi doğrultusunda Bakan Özer’e; Nenehatun Mahallesi sınırları içindeki Cemevi’nde hisseli bir okul alanının olduğunu, bu alanın mevcut durumunun ne olduğunu sormuştu. Milli Eğitim Bakanı Özer, Türkkan’a cemevinde eğitim alanının bulunmadığını söyledi. Bakan ayrıca Nenehatun mahallesinde bir anaokulu ve bir özel eğitim anaokulu yapımının da ihale aşamasında olduğu bilgisini verdi. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorduğu sorular:

1-Kocaeli’nin Darıca İlçesi’ne bağlı Nenehatun Mahallesi’nin nüfusu fazla olmasına rağmen 
mahallede neden yalnızca bir ilkokul bulunmaktadır?

2-Nenehatun Mahallesi’nin ilkokul ihtiyacı konusunda Bakanlık bilgi sahibi midir?

3-Darıca Nenehatun Mahallesi’ne yeni bir ilkokul yapılması düşünülmekte midir, Bakanlık planı dahilinde böyle bir proje var mıdır, var ise bu ne zaman gerçekleşecektir?  

4-Nenehatun Mahallesi sınırları içindeki Cemevi’nde hisseli bir okul alanının olduğu mahalleli tarafından dile getirilmektedir. Bu alanın mevcut durumu nedir, bu alana ilkokul yapılması düşünülmekte midir?

5-Mahalleye yeni bir ilkokul yapılması düşünülmüyorsa başka mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kalan ve sıkıntı yaşayan öğrenciler için herhangi bir düzenleme getirilmesi düşünülmekte midir?

Milli Eğitim Bakanı Özer’in İYİ Partili Türkkan’ın önergesine verdiği cevap şu şekilde;
Kocaeli Valiliğince konuya ilişkin olarak;

Darıca ilçesi Nenehatun mahallesinde nüfus yoğunluğunun artması sebebiyle arsa teminine müteakip yeni bir ilkokul yapılmasının planlandığı,

Sürekli dış göçlerden etkilenen ilçeye yönelik yatırım ihtiyaçlarının belirlendiği, mahalle sınırları içerisindeki cemevinde eğitim alanının bulunmadığı,

2022-2024 Temel Eğitim Taslak Programında bahsi geçen mahalleye 1 adet 24 derslikli okul binasının yapımının yer aldığı,

Ayrıca "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında Nenehatun mahallesinde bir anaokulu ve bir özel eğitim anaokulu yapımının ihale aşamasında olduğu, belirtilmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.