BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele Belediyesi sınıfta kalmıştır

CHP Başiskele İlçe Başkanı Avukat Anıl Acurman 2021’de Başiskele Belediyesi sınıfta kalmıştır dedi. 

06 Nisan 2022 03:09
Başiskele Belediyesi sınıfta kalmıştır

CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle: 

Körfezde medeniyetin başlangıç noktası, bize göre “sevginin iskelesi” olan ilçemiz, Başiskele ne yazık ki hak ettiği sosyal belediyecilikten çok uzakta bırakılıyor.

5 Nisan günü icra edilen belediye meclis toplantımızda, mutad gündemin yanı sıra denetim raporu ve faaliyet raporu görüşülmüş, faaliyet raporu biz muhalefet partileri meclis üyelerinin red oyuna karşın kabul edilmiştir.

Denetim komisyonunda muhalefetin sesi olarak bulunan Kadir Öztonga’nın aktardığı üzere bir çok müdürlük teftiş edilememiş, denetim raporunun bir an önce tamamlanması gerekçe gösterilerek süreç oldu bittiye getirilmiştir.  

Öztonga’nın meclis toplantısında arz ettiği üzere belediyemizin 2021 yılı mutad bütçesinin %15 ine yakın tutarında doğrudan teminlerle mal-hizmet alımı yapılmış, yine fiyat tekliflerinin alınması sürecinde aynı adreslerde bulunan firmalardan tekliflerin temini ile bu sürecin sağlıklı şekilde yürütülmediği vurgulanmıştır. 

Bu surette ilçemiz belediyesinin bütçe yönetiminin yeterli olgunluğa erişmediği, kamu kaynaklarının daha düzenli ve yerinde kullanımının gerektiği anlaşılmıştır.

Faaliyet raporunda ise devasa bütçeler, satılıp harcanan taşınmazların getirileri ile yönetilen belediyemizin 3. yılında dahi ilçenin çehresini bütünüyle değiştirecek, alt ve üst yapı çarpıklıklarını kökünden giderecek, vatandaşın ilçeden beklentilerini karşılayacak büyük icraatlara imza atmadığı bir kez daha gözler önüne serilmektedir.

Faaliyet raporunun sonuç kısımlarında, ilçemizin fırsatları sıralanmış, doğası - denizi - il merkezine yakınlığı - nüfus yapısı - yeşil alanları - su kaynağı gibi onlarca fırsatın farkında olan belediyemiz, bunların hiç birinden faydalanamadığını ise bildirmeyi unutmuştur. Öyle ki ilçeye ulaşımın kolay olduğunu iddia ederken, sabah ve akşam saatlerinde kilometrelerce kuyruklarda kente ulaşmaya çalışan, evlerine giderken mayın tarlası gibi sokakları aşan ve tek bir deniz taşıtının dahi uğramadığı, plansız betonlaşan ilçemizde yaşayan komşularımıza belli ki konuyu sormamışlardır.

Fırsatlar arasında varlığına değinilen tek kamu eserinin ise Sefa Sirmen’in eseri Yuvacık Barajı olması AKP iktidarının ne kadar yetersiz olduğunu göstermiştir.

İlçe belediyemizin faaliyet raporunda tehditler kısmında yer verdiği "ekonomi üzerindeki dalgalanmalar" iktidarın kötü ekonomi yönetiminin kabulü olarak görülmekle birlikte yoksulluk - uyuşturucu -suç gibi sosyal risklerin kabulü de 20 yıllık AKP iktidarının geldiği noktayı ilan etmiştir.

Özetle, 2021 yılında da Başiskele Belediyesi sınıf tekrarı yapmıştır. Ne yazık ki bir üst sınıfa çıkmak için şehir 2024'ü, yani ufukta gözüken sosyal demokrat belediyeciliğimizi beklemektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.