BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İstifa eden Cahit Sürüm’den duygusal veda

Ani bir kararla istifasını veren İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm; görevini İYİ Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Candemir’e teslim etti. Yapılan teslim töreninde, Cahit Sürüm’ün birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarda hazır bulundu.  

20 Mart 2022 11:19
İstifa eden Cahit Sürüm’den duygusal veda

Duygusal anların yaşandığı devir teslim töreninde; Cahit Sürüm; birlik ve beraberlik mesajı verdi, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da genel başkana biat edeceğini, il başkanı ile birlikte yol yürüyeceğini söyledi ve ‘Dağılmayın, parçalanmayın, istifa etmeyin; her zamankinden daha iyi bir birimize kenetlenelim, birlik olalım, gücümüzü dağıtmayalım, içimizde ve dışımızda olan kötü düşünceli insanlara fırsat vermeyelim” dedi.

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

Cahit Sürüm, yaptığı konuşmada göreve geldiği süreci anlattı. Sürüm, “ Ben bu göreve gelmeden önce partimiz uzun bir süredir kapalıydı. Zor şartlar altında bize görev verildi. Biliyorsunuz ki, Bizde hiçbir zaman görev istenmez; verilir. Verildikten sonra da, verilen görevi en güzel şekilde yerine getirmek için çalışılır. Geldiğimiz zaman, yönetime yazacak isim bile bulamıyorduk. Kim gelirse yönetime alarak; bir yönetim kurduk. 166 üyemiz vardı. Yönetimimizi kurarak vazifeye başladık. Ben hiçbir zaman yola çıktıklarımı, yarı yolda bırakmadım. Hiçbir arkadaşımızı satmadım.” Dedi.

KÖRFEZ’DE TARİH YAZDIK

Yerel seçimler öncesine de değinen Cahit Sürüm, ‘Belediye başkanlığı için CHP’li partinin ileri gelenleriyle Tayfun Balıkçı için görüştük. Tayfun Balıkçı son anda düşüncesinden vaz geçti. Seçimlere üç ay vardı. Genel başkanımız Kocaeli’ye geliyordu. Hayri Küçük arkadaşımızın devreye girmesi ile o zaman MHP üyesi olan Salih Şirin’i aldık; genel başkanımızın katıldığı programda rozet taktırdık. Sonra seçimlere girdik. Birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarımızla gece gündüz çalıştık. CHP’li Atatürkçü düşünceye sahip insanların oyunu aldık ancak diğer kesimin oyunu alamadık. CHP’liler belediye başkanlığı seçimlerinde bizim adayımıza oy vermediler, sadece belediye meclis üyeliğinde oy verdiler. Buna rağmen biz seçimlerde yüzde 40 oy aldık. Seçimlerde Körfez’de tarih yazdık. Bütün zorluklara rağmen büyük bir başarı elde ettik.

HAFTADA BİR AYAKKABI TOPUĞU DEĞİŞTİRDİM

Gece gündüz demeden ekibimle birlikte girmedik ev, gitmedik yer bırakmadık. Niçin, vatan için, millet için. Ben Genel Başkanıma biat etmiş bir insanım. Partimin en iyi şekilde temsil etmek için her yere gittim. Bu yüzden Allah sizi inandırsın; her hafta bir ayakkabı topuğunu değiştirmek zorunda kaldım.  Benim asla genel başkanımıza ve il başkanımıza olan sadakatim değişmedi; değişmeyecekte; bunlara olan bağlılığımı kimse de değiştiremez.  Ben biliyorum ki il başkanımız tam bir dava adamı; iyi bir teşkilatçıdır. Kesinlikle sevgide, saygıda, hürmette il başkamıza kusur etmeyelim

5 BİNDEN FAZLA ÜYEMİZ VAR

Göreve geldiğinde 166 olan üye sayısını 5 binin üzerine çıkardık. Bunların yüzde 52’si bayan kardeşlerimizden oluşmaktadır. Zor günler geçirdik. Bu süreçte beni kıranlar oldu, üzenler oldu. Ancak ben onları ne kırdım, ne de üzdüm. Kim ne yaparsa yapsın iyi niyetle yaklaştım. İnanın ben sabah saat 8-9’da partiye geldim, gece 11-12 gibi evime gitmek zorunda kaldım. Bazı arkadaşlarımızla tartıştım; anlaşamadım. Ama bunlar gayet normal şeylerdir. Bu tartışmalarım hep uyarı niteliğinde olmuştur.

BİZİ DIŞARIDAN YIKAMADILAR

Partimiz üzerine çok oyunlar oynandı. Bizi dışarıdan yıkamadılar. İçten yıkmaya çalıştılar. İyi Parti’de ahlaki değerler her şeyin üzerinde gelir. Bu yüzden bazı kişiler kendisini partinin üzerinde gördü ve ‘ben’ duygusuna kapıldı. Onlara fırsat vermedik. Söylemediğim şeyleri, söylemiş gibi lanse edildi;  Bizi dışarıdan vurmayı beceremeyenler, içerden vurdular. 

İSTİFALARI ENGELLEDİM

Ben görevi bıraktıktan sonra 10 farklı il başkanı beni aradı. Bu istifa olayı Ankara’da bile yankılandı. Herkesin bizden ve Körfez’den haberi var. Ben istifa ettikten sonra, birçok insan istifa etmek istedi. Ben en az 500 istifayı engelledim. Bu mesele Cahit Sürüm meselesi değildir. Bu dava bir vatan, millet meselesidir. İstifa ettikten sonra ‘devam et’ diye ilden çok baskı geldi. Biz bir karar verdik. Bundan sonra kırılma yok, küsme yok, darılma yok. İyiler olarak yolumuza devam edeceğiz. Görevi il yönetim kurulu üyemiz Mustafa Bey’e verdiler. Mustafa Bey, beni kırmadı ve görevi kabul etti. 

BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK

Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Vatan ve millet için herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bu gün bir başarı varsa burada; bu başarı yol yürüdüğüm arkadaşlarımın başarısıdır. Öyle bir başarı yakaladık ki, bir toplantımıza bile en az 2 bin kişi katılabiliyor. Bundan sonra her açılışımız en az 5 bin kişiyle olmalıdır. Biz iyiler hareketiyiz. Ben bundan sonra Mustafa Başkanımın yanındayım. Beraber olacağız. Yeni bir yönetim kurulacaktır. 

HER KADIN BİR MERAL AKŞENER’DİR

Gevşemeyeceğiz. Bölünmeyeceğiz. Ak Parti’nin, MHP’nin ve diğer partilerin yüzünü güldürmeyeceğiz. Birlik içinde olacağız. Bir fındıkkabuğunu doldurmayacak kadar basit bir mesele ve ‘ben’ olayı bizi bu gün bu hale getirdi. Ama biz gücümüzü harcamayacağız. Burada bulunan her partili kadın; bir Meral Akşener’dir ve öyle de olmak zorundadır. Birliğimiz her zamankinden daha çok koruyacağız. Hiçbir arkadaşımız istifa etmeyecek. Bu mesele dediğim gibi bir Cahit Sürüm meselesi değildir. Genel Başkanımızın arkasında olacağız, davasına sahip çıkacağız.

MUSTAFA CANDEMİR, ‘YÖNETİMİ KURACAĞIM’

Cahit Sürüm’den görevi alan yeni başkan Mustafa Candemir ise yaptığı konuşmada, başarılarından ve çalışmalarından dolayı Cahit Sürüm’e teşekkür ettiğini belirterek, “Ben Körfez’in bir evladıyım. Türkiye’nin en çok üyesi olan ve başarılı bir ilçesi Körfez’di. Cahit Sürüm, kısa sürede partimizi nereden nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. Başarılı bir ilçe başkanının istifası bizleri üzdü. Bu geçiş sürecinde de görev bize verildi. Zor süreçlerden bu günlere gelindi. İl Başkanım bana görevi verdi ve bizde bu geçiş sürecinde görev aldık. Bu geçiş sürecinde partim için gece gündüz çalışacağım. 30 asil 30 yedek olmak üzere yönetimimi oluşturacağım. Kimse küsmemelidir. Kimse kırılmamalıdır. Birlik ve beraberliğimiz korumalıyız. Yeni yönetimde şu var, bu var, şu yok, gibi şeylere takılmamalıyız. Seçimlere götürecek güzel bir liste hazırlamaya çalışacağım. Yeter ki biz bir birimize kenetlenelim” dedi ve hizmetlerinden dolayı Cahit Sürüm’e teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.