BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Anadolu’daki KOBI’lerin yeşil dönüşümü Kocaeli’den başlayacak

TÜRKONFED ve Konrad-Adenauer-Stiftung iş birliği, Akbank’ın desteğiyle Anadolu’daki iş insanlarının yeşil dönüşüm konusundaki farkındalığını artırmak üzere hayata geçirilen "KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm” projesi 24 Şubat’ta Kocaeli’nden başlıyor. DOĞUMARSİFED’in ev sahipliğinde, iş insanları ve uzmanların katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte “Sürdürülebilir Finansman” başlıklı bir panel düzenlenecek. Programda ayrıca Kocaeli’ndeki iş insanları ile fikir alışverişi de yapılacak.  

23 Şubat 2022 15:10
Anadolu’daki KOBI’lerin yeşil dönüşümü Kocaeli’den başlayacak

22 Şubat 2022 / İstanbul – Türkiye’nin en büyük bağımsız ve gönüllü iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 120’yi aşkın ülkede faaliyetlerini sürdüren Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) işbirliği, Akbank’ın desteğiyle Anadolu’daki iş insanlarının farkındalığını artırmak üzere "KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm Projesi”ni hayata geçirdi. TÜRKONFED üyesi federasyon ve derneklerin ev sahipliğinde yedi ilde düzenlenecek etkinliklerin ilki 24 Şubat Perşembe günü Kocaeli’nden başlayacak.

Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUMARSİFED) ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlikte, yeşil dönüşümün iş dünyası için önemi ve kurumların Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamındaki dönüşüme adaptasyonu ele alınacak. Etkinliğin açılış konuşmalarını 

TÜRKONFED Finansmana Erişim Komisyonu Başkanı Kaan Kiziroğlu, Akbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Müdürü Cemre Bozer, KAS Türkiye Temsilciliği Proje Yöneticisi Bekir Öncel, Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya yapacak.

“Sürdürülebilir Finansman” tüm yönleriyle ele alınacak

Açılış konuşmalarının ardından TÜRKONFED Yeşil Dönüşüm Komisyonu Başkan Yardımcısı Onur Ünlü’nün moderatörlüğünde, MEF Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Karamollaoğlu ve Arçelik CFO’su Polat Şen’in katılımıyla “Sürdürülebilir Finansman” başlıklı bir panel düzenlenecek. 

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında çalışmalar yürütülecek

‘Erişilebilir ve temiz enerji’, ‘sanayi’, ‘inovasyon ve altyapı’, ‘sorumlu tüketim ve üretim’ ve ‘iklim eylemi’ gibi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na paralel olarak, yeşil dönüşümün neden önemli olduğu ve kurumların nasıl hazırlanması gerektiğine yönelik kapsayıcı çalışmaların yürütüleceği etkinlikte ayrıca katılımcılar ile fikir alışverişi de yapılacak. Toplam yedi ilde düzenlenecek toplantıların sonucunda bir rapor hazırlanarak, kamuoyu ile paylaşılacak. 

TÜRKONFED Hakkında: 

Çatısı altında 30 federasyon ve 284 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Kuzey Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Kuzey Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, İpekyolu, Kapadokya, Mevlana, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa KOBİ Birliği (SMEunited) üyesidir.

Bilgi için:

DOĞUMARSİFED / Buse Kapkapcı / 0530 032 34 77 / bilgi@kosiad.org

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.