BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

CHP Derince’den AKP’li başkana tepki

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak,  AKP Derince İlçe Başkanı Koray Meydan’ın Millet İttifakı’na yönelik sözlerine tepki gösterdi. 

18 Şubat 2022 07:39
CHP Derince’den AKP’li başkana tepki

Başkan Koçak’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle: 

AKP Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti ile bir araya gelinenerek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nin paylaşıldığı tarihi gün hakkında rahatsızlığını dile getirmiş, yine kutuplaştırıcı dilin peşine düşmüştür. Altı siyasi liderin güçlü temel ilkeler çevresinde bir araya gelmesi, sanırız ki sizleri bu talihsiz açıklamalara itmiştir.

SARAYDAN YÖNETİLEN BİR ÜLKE DE DEMOKRASİDEN KİMLER BAHSEDEBİLİR?

Halkın egemenliği temeline dayalı yönetim biçimi diye ilkokulda öğretilir demokrasi. Ülke sınırları içinde yaşayan herkesin yöneticilerini seçme, yeri geldiğinde ülkesinin yönetiminde söz sahibi olma hakkıdır, demokrasi. Türkiye de yok edilen demokrasiyi yeniden inşa etmek için 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' demiştir, Altı kendini bilen, ülke geleceği için saltanatınıza son verecek, lider. 

Kutuplaştırıcı dilden ve ötekileştirmeden uzak durulması gerektiğini dile getiren bu altı lider, ülkenin geleceği için gelmiştir bir araya. 'Geleceği' diyoruz çünkü geleceğimiz olan gençlerimiz kendi ülkelerinde mutlu olabileceğini düşünmüyor. Doktoru, mühendisi, avukatı, öğretmeni yaşam hakkı için ülkeyi terk ediyor. İşçi sınıfı yoksulluğa terk edilmiş, çiftçisi üretemez olmuş, esnafı kan ağlayan ülke insanı için geliyor 'Altı kendini bilen lider'. Onun için Teoriyle Pratiği tutarsız söylemlerden kaçınmanızda fayda görüyoruz. Yönetim şekliniz itibariyle demokrasi söyleminden epey uzakta kalıyorsunuz.

BEYLİK CÜMLELER GELİŞTİRMEZ SAYIN MERDAN

Ülkenin son 20 yılına baktığımızda nedense her seçim öncesi bir yerlerde Türk bayrağı yakılır, Atatürk heykellerine saldırılar olur, şehit haberleri gelir, öğrenciler yerlerde sürüklenir. İktidar ve küçük ortağı da bağırmaya başlar. " Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanı parçalayamayacaksınız, vatan hainleri..." bu beylik cümlelerinizin bir anlam ifade etmediğini halk kitleleri size göstermeye devam edecektir. Seçim stratejisi uğruna Öcalan'la dirsek temasında olup medet umanların ağzında pekte doğru durmadı bu beylik laflar.

VATANSEVERLİĞİ NE SANMAKTADIR?

Sayın Ekrem İmamoğlu üzerinden gündem yaratmaya çalışıp, "Hiçbir şey vatandan değerli değildir." diyerek vatanı güçlendiremezsiniz, Sayın Merdan. Gayeniz Vatansa yoksul halkın sırtına yüklediğiniz yönetilemez ekonomi faturalarınızı konuşalım. Kadın cinayetlerini, işsizliği, gençlerin ümitsizliğini konuşalım. Ülke bürokrasisini Putin'in kapısında dikilerek yok ettiğinizi konuşalım mesela. Mesela hiçbir kurumu Liyakatle ve başarıyla yönetemediğinizi, bu gücü size veren ve kaybettiğiniz halkların dönüşümünü konuşalım. 5’li çete mantığını Derince'ye nasıl hakim kıldığınızı konuşalım. Yıllardır yönetemediğiniz Derince Belediyesi bütçesini konuşalım, yaşam alanı olmayan Derince sokaklarını, Rize’den getirilip belediye memur yaptığınız insanları, Derince'nin vasıfsızlaştırılan, yok sayılan gençlerini konuşalım. Halkını faturalarını ödeyemeyecek, esnafını kepenk kapatacak, çiftçisini ekip biçemeyecek, gençlerini hayal kuramayacak duruma getiren bir siyasi iktidarın başkanı vatanseverliği ne sanmaktadır?

GELİYOR GELMEKTE OLAN!

Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin geleceği için -halkların umudu olarak- üstlendiği misyonun farkındadır. Çıktığımız bu yolda dostlarımızla öreceğiz, güzel ülkemizin gelecek umutlarını.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.