BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

1,75 TL olan su bakın kaç TL oldu

Türkiye’de gıda ürünlerine yapılan zamdan sularda üstüne düşeni aldı. Yılbaşından önce 1,5-2 TL arasında satılan 1,5 LT suyun şu anki fiyatı yapılan yüzde 100 zam ile 2,50 ila 4 TL arasında değişiyor. 

12 Şubat 2022 11:30
1,75 TL olan su bakın kaç TL oldu

Türkiye’de yapılan zamlarla vatandaşın beli her geçen gün biraz daha eğriliyor. Başta gıda, giyecek, ısınma ve barınma gibi ihtiyaçlarda meydana gelen zamlar karşısında vatandaşın geliri mum gibi eriyor.

Yeni yılla beraber elektrik ve doğalgaza yapılan zamların faturalara yansımasıyla vatandaşlar, isyan etme noktasına geldi. Bir önceki aya göre faturaları bir önceki aya göre 2 katından fazla artan vatandaşlar, bazı illerde gösteri düzenlerken başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bazı siyasiler faturaları ödemeyeceklerini beyan etti.

Elektrik faturalarına isyan eden vatandaşlar da dükkanlarına gelen elektrik faturalarını dükkan camlarına asarken kiralarından fazla gelen faturalara bu şekilde tepki göstermişti.

Gıda maddelerine geçtiğimiz yıl yapılan zamlara yenileri eklenirken Ayçiçek yağının fiyatı 200 liraya, zeytinyağının fiyatı ise 400 liraya dayandı.

Ekmeğe yapılan zamlar sonrası fırında 3.5 TL’ye İstanbul Halk Ekmek’te ise 2 TL’ye kadar yükseldi. İnsanın temel ihtiyaçların suyun fiyatı bile el yakarken günde en az 2 litre su içmesi gereken vatandaşlar daha az su içerek ayakta kalmaya çalışıyor. Yeniçağ'dan Tolga Şahin'in haberine göre, Son yapılan zamlarla beraber 1,5 LT su marketlerde 4 liradan satılmaya başlanırken internet üzerinden marka ürünleri ucuz satan sitelerde ise aynı marka ürün, 3.28 TL’ye satılıyor. Aynı sitede bir başka marka 1,5 LT suyun fiyatı ise 4,25 TL’ye ürünün cam versiyonu ise 5,04 TL’ye satılıyor. Yılbaşından önce bu ürünün fiyatı 1,5-2 TL seviyelerindeydi.

5 LT sular incelendiğinde ise, su fiyatları 9 lira ile 12 arasında satıldığı görülmekte.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.