BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Acurman : Başiskele’de kaç emekçimizi daha yitireceğiz

Son bir ayda Başiskele’de bulunan sanayi tesislerinde yaşanan üç iş kazasının ardından CHP Başiskele İlçe Başkanı Av. Anıl Acurman bir açıklama yayınlayarak tepki gösterdi. 

29 Ocak 2022 02:39
Acurman : Başiskele’de kaç emekçimizi daha yitireceğiz

Acurman’ın açıklaması şu şekilde;

“Başiskele dönüşen yapısıyla sanayi tesisleri için de önemli bir saha teşkil etmektedir. Ülkemizde sanayi tesislerinin denetimsizliği ve iş kazalarının neticesinde verilen cezaların caydırıcılıktan uzak niteliği sonucunda iş kazaları yerini iş cinayetlerine bırakmaktadır. Başiskele ilçemizde de bu örnekler çok sık yaşanır hale gelmiş, son bir ay için üç canımız iş cinayetine kurban gitmiştir. 

Kaybettiğimiz kıymetli canlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Ancak önlemlerin alınması, denetimlerin sıklaştırılması için daha kaç emekçimizi iş sahalarında kurban edeceğimizi yetkililere soruyoruz. Derhal bölgemizde yer alan sanayi tesislerindeki iş kazasını önleyici tedbirlerin sıkılaştırılmasını istiyoruz. Yiten canlarımızı geri getirmeyecek biliyoruz ancak başka canları böyle kurtarabiliriz. Bilinsin ki işçinin canı edilen her türlü kardan daha kıymetlidir. Emekçiyi yaşatmak hepimizin ilk ödevidir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.