BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

KTO’da yeni yılın ilk meclisi toplandı

Körfez Ticaret Odası Ocak Ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Güngör Ayhan’ın yönetiminde yapıldı.  

28 Ocak 2022 10:15
KTO’da yeni yılın ilk meclisi toplandı

Ocak Ayı meclis toplantısı KTO Cemalettin Fidancı Meclis Salonunda pandemi ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak İstiklal Marşının okunması ile başladı. Oda faaliyetleri sunumu Başkan Yardımcısı Mustafa Gülçan tarafından yapıldı. Güncel gümrük ve ihracat verilerini meclis üyeleriyle paylaşan Gülçan, mevcut ekonomik duruma yönelik “ihracat verilerinin iyi yönlü ilerlemesinin umut verici olduğunu takip etmekteyiz” dedi.

"MESLEK LİSESİ GELECEK GARANTİMİZ"

Bütün sektörlerde ara eleman sıkıntısı çekildiği ve bundan sonraki dönemde çok daha fazla teknik personel ihtiyacı duyulacağını belirten Gülçan, üyelerden 2018 yılından beri KTO’nun pilot okulu olan ve 2021 yılında MEB ve TOBB İş Birliği Protokolü’ne dahil edilen Körfez MTAL’deki öğrencileri yakından tanıyarak kendilerine nitelikli bir staj imkanı sunmalarını ve akabinde başarılı ve ahlaklı olan öğrencileri ise kalıcı olarak istihdam etmelerinin önemini vurguladı.  

ÜYE ZİYARETLERİNE DEVAM

Körfez Ticaret Odası komite ve meclis üyeleri, üye ziyaretlerini pandemi boyunca da ya telefon araclığıyla yada pandemi kurallarına uygun olarak fiziki şekilde sürdürmeye ve üyelerin talep, görüş, önerilerini alıp takip etmeye devam etmişti.  2022 yılının başlamasıyla da yine çok hızlı bir şekilde üye ziyaretleri sürmeye devam etti.

Başkan Vekili Gülçan “2022’nin başlamasıyla komite ve meclis üyelerimiz ile birlikte hızımızı artırarak devam eden üye ziyaretlerimizde üyelerimizin sorunlarını toplayıp ilgili mercilere iletip sonuçlarını takip ediyor, Oda hizmetlerimizi anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bizlere destek veren ziyaretler gerçekleştiren tüm komite ve meclis üyelerimize buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

TOBBUYUM FAALİYETLERİNİ ANLATTI

TOBBUYUM Arabulucuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Onur Yüksel KTO Meclis toplantısına çevrimiçi olarak katılarak üyelere TOBB’nin sağladığı arabuluculuk hizmetleri hakkında bilgi verdi. Bütün Türkiye’de merkezlerinin kurulduğu belirten Yüksel, çok kısa bir süre içinde yaklaşık 2.500.000 adet uyuşmazlığı arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye yük oluşturmadan çözdüklerini aktardı. TOBBUYUM’un verdiği hizmetler arasında arabuluculuk, çevrimiçi arabuluculuk, müzakere, danışmanlık ve eğitim, tahkim hizmetlerinin verildiğini belirten Yüksel, “bizlere ulaşmak isteyen üyelerin Odalarımız aracılığı ile veya iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirler” dedi. 

ÜYE TANITIMLARINDA 2 FİRMA YER ALDI

KTO meclis toplantılarında her ay yer bulan üye tanıtımı kısmında iki firma söz aldı.  Esastürk Madencilik Ltd. Şti. adına söz alan Giray Faruk Esastürk, Fas ülkesi ile aktif olarak dış ticaret yaptıklarından dolayı Fas ülke pazarındaki güncel ihracat fırsatları hakkında detaylı bilgiler aktararak üyelerin sorularını cevapladı. Firma tanıtımlarında ikinci sırada Aslan Consulting firması adına söz alan Hüseyin Aslan ise Belçika ve çevresindeki ülkelerde şirket kurarak dış ticaret yapmanın avantajlarını ve devlet teşviklerinin neler olduğu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Meclis toplantısı Şubat ayı toplantı tarihinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393