BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Acilen işletmelere destek paketi açıklansın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iktidara çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın." dedi. 

26 Aralık 2021 16:53
Acilen işletmelere destek paketi açıklansın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, asgari ücretlinin işinin güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

Öte yandan CHP lideri, "İşletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın" talebinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Günlerdir ev kadınları ile buluşuyorum. Ev kadınları, asgari ücretli eşlerinin işini kaybetmesinden korkuyorlar. Şimdi, asgari ücretlinin işini güvence altına almamızın zamanı.

Hükümet, derhal Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının işini koruyacak önlemler alsın, sığınmacıların kaçak çalıştırılmasına göz yummasın. Ayrıca acilen işletmelere destek paketleri açıklansın ve 6 ay boyunca işten çıkarma yasaklansın.

Gelecek yıl uygulanacak asgari ücret, 2 bin 825 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılmıştı. Bu tutar, çalışanın eline geçen net maaşı ifade ediyor. Bir asgari ücretlinin işveren maliyeti ise 4 bin 203 liradan 5 bin 879 liraya yükselmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.