BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

MHP’de kapı kırıldı, 3 yönetici istifa etti

MHP’de Karamürsel ilçe binasına gece yarısı hırsız gibi kapıyı kırarak girenlerin eski MKYK üyesi Erkan Azeri önderliğindeki bazı yöneticiler olduğu ortaya çıktı. Parti binasına yönelik bu  baskına tepki gösteren 3 il yöneticisi de istifa etti. 

19 Haziran 2021 04:28
MHP’de kapı kırıldı, 3 yönetici istifa etti

Bilindiği gibi MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz’den istifasını istemişti. Öksüz istifa etmeyi kabul etmedi, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’da bizzat Karamürsel’e giderek Çetin Öksüz’e destek verdi.

Daha sonrada bir gece yarısı kapıları kırılarak MHP’nin Karamürsel’deki ilçe binasına girilip karar defterinin çalındığı ortaya çıkmıştı. Parti binasına hırsız gibi kapıyı kırarak giren kişilerin eski MKYK üyesi Erkan Azeri önderliğindeki bazı yöneticiler olduğu da anlaşılmıştı.

Yaşananlardan sonra İl Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Tunca, Ferhat Algan ve Halil Yardım sosyal medya hesaplarından ortak metin yayınlayarak görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

İşte o yöneticilerin açıklamalarının içeriği:

Bu gün itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli il Yönetim kurulu görevinden yapılan haksızlıklar, yanlışlar ve adaletsiz tutumlar sonucu oluşan fikir ve düşünce ayrılığı nedeni ile istifa ediyoruz.

Karamürsel ilçe binasına gece habersiz bir şekilde saat 23.00 civarı gelinerek düşmanlarımızın dahi cesaret edemediği bir şekilde, kapı kırılarak içeri girilmesi ve bunun ardından İl Başkanı Aydın Ünlü’nün gazetelere beyanat vererek “kapıda bizim partide bizim” diye açıklama yapması Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarını ve Ülkücüleri derinden sarsmıştır.

Genel merkez mevcut ilçe başkanı hakkında hiçbir şekilde görevden alınması ile ilgili bir tebligat bile göndermemişken, kendini genel merkezden üstün görerek böyle bir hareketin yapılması adaletsizlik ve haksızlıktır. 

Beş bin şehidi olan bir teşkilatın kapısını kırmak kimsenin haddi değildir. Böyle bir hareketin bu şekilde rencide edici, küçük düşürücü bir olayla isminin anılması bu büyük teşkilata zarar vermiştir. Bu sebeple istifamızı kamuoyuna bildiriyoruz. Bu saatten sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nin onurlu bir üyesi, partimize ve liderimize bağlı, Cumhur İttifakı’nın savunucusu olarak hizmet etmeye devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.