BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Meral Akşener devreye girdi, Baro başkanları yürüdü

Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı Ankara'ya yürüyen Baro Başkanları'na yürüyüş izni çıktı. İznin İYİ Parti lideri Meral Akşener2in yaptığı görüşmeler sonucunda çıktığı ve avukatların toplu olarak 200 metre yürüdükten sonra arabalar ile birlikte Anıtkabir'e gidebileceği öğrenildi. Nitekim aynen böyle de oldu. 

23 Haziran 2020 08:56
Meral Akşener devreye girdi, Baro başkanları yürüdü

AKP ve MHP’nin Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma Yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanları ve avukatlar dün Ankara’ya ulaşmıştıAnkara-Eskişehir yolu üzerinde Ankara Barosu ile buluşup Anıtkabir’e yürümek isteyen gruba “Valilik izni yok” gerekçesi ile izin verilmedi. Bunun üzerine oturma eylemi başlatan baro başkanlarının bekleyişi sürüyordu.
 
MERAL AKŞENER DEVREYE GİRDİ, AVUKATLARA İZİN ÇIKTI
 
Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Baro başkanlarını ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başkanlara itidal çağrısı yapıp, “Kişisel girişimlerimle gereken çabaları göstereceğim” dedi Akşener, parti genel merkezine gelir gelmez yoğun bir telefon trafiği başlattı. Az önce Sözcü'ye açıklamalarda bulunan bir İYİ Parti yetkilisi, “Barikat kalkacak, başkanlar Anıtkabir ziyaretini yapabilecek” dedi. Kısa bir süre sonrada barikatlar kalktı ve Baro başkanları yürüdü.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.