BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, AKP iktidarlarının 24 yıllık döneminde vatandaşlardan toplanan vergilere ve bu kaynakların kullanımına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

06 Mayıs 2026 14:33
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!

AKP döneminde satılmadık-özelleştirmedik fabrika-kurum kalmadığını vurgulayan Kanko, söz konusu dönemde toplanan vergilerin toplamda 3,5 trilyon dolara ulaştığını belirterek, bu rakamın Cumhuriyet tarihindeki önceki tüm hükümetlerin toplamının 6,5 katı olduğunu vurguladı.

Konuşmasında kamu kaynaklarının kullanımına dikkat çeken Kanko, şu ifadeleri kullandı: “AKP iktidarı döneminde bu milletten toplanan vergi 3,5 trilyon doları bulmuş durumda. Bu rakam, önceki tüm hükûmetlerin toplamının tam 6,5 katı. Peki, soruyorum: Bu devasa kaynak nereye harcandı? Eğitimde mi dünya lideri olduk, sağlıkta mı kuyrukları bitirdik, üretimde mi çağ atladık?

Koskocaman bir hayır. Vatandaş geçim derdinde, gençler umutsuz, esnaf ayakta kalma mücadelesi veriyor.” Vergi gelirlerinin şeffaf yönetilmediğini savunan Kanko, kamu kaynaklarının israf edildiğini ileri sürerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu paralar şeffaflıkla yönetilmediği için, hesap verilmediği için yok sayıldı. Milletin alın teriyle toplanan vergiler; saraylarda şatafatlara, israfa, yandaş müteahhitlere ve yanlış politikalara heba edildi.” Kanko, açıklamasının sonunda kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin hesap sorulması gerektiğini belirterek şu mesajı verdi: “Buradan açıkça ifade ediyorum: Bu ülkenin kaynaklarını kimler, hangi kararlarla tükettiyse millet adına bunun hesabı mutlaka sorulacaktır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.