banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hazine Bakanlığı dar gelirliye vergi koyuyor, kripto soygununa göz yumuyor!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye’de giderek büyüyen kripto para vurgunlarını ve yüz binlerce vatandaşın uğradığı mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

21 Kasım 2025 11:03
Hazine Bakanlığı dar gelirliye vergi koyuyor, kripto soygununa göz yumuyor!

Kanko, Türkiye’nin son yıllarda dünyadaki en büyük kripto kayıplarından birini yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Maalesef yüz binlerce yurttaşımız kripto para vurgunlarıyla soyulmuştur. 200 milyar doların üzerinde büyük bir kaynak, yabancı kripto ağları üzerinden ülkemizden adeta buharlaşıp gitmiştir.”

Vatandaşların yatırım amaçlı birikimlerini kaybettiğini, birçok ailenin maddi yıkımın yanında ağır psikolojik travmalar yaşadığını ve intihara sürüklenenler olduğunu belirten Kanko, devletin bu konuda sessiz kalamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sert sözlerle seslenen Kanko, şu soruları yöneltti:

“Dar gelirli vatandaşa ve esnafa vergi yükü bindirmek kolay…
Peki kripto piyasalarında vatandaşın parasını, emeğini, alın terini kim koruyacak?
Bu uluslararası soygun düzenine karşı neden hâlâ etkili bir adım atmıyorsunuz?”

Kanko, yalnızca Türkiye’deki dolandırıcıların değil, küresel spekülatörlerin de bu denetimsiz ortamdan yararlandığını belirterek:

“Trump ve Trump’ın oğlu dahi bu sistemler üzerinden yaptıkları spekülasyonlarla vatandaşlarımızın emeğini çalarken, devletin görevi seyirci kalmak değil, yurttaşını korumaktır.” dedi.

“KRİPTO PİYASASI BİR SÖMÜRÜ DÜZENİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR!”

Kanko, Türkiye’de kripto alanındaki düzenleme eksikliğinin büyük bir ekonomik risk oluşturduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kripto piyasalarında yaşanan bu kontrolsüzlük tam anlamıyla bir sömürü düzenine dönüşmüştür.

Bu nedenle acil düzenleme ve güçlü bir denetim mekanizması oluşturmak artık hem vatandaşın hem de ülkemizin geleceği açısından zorunluluktur.”

“DEVLET GÖREVİNİ YAPMALI, YURTTAŞINI BU DİJİTAL TUZAKLARDAN KORUMALIDIR!”

Kanko, iktidarı bir kez daha göreve davet ederek şunları söyledi:

“Vatandaşının birikimlerini dünya spekülatörlerine teslim eden bu boşluk, Türkiye’nin geleceğini tehdit etmektedir.

Devlet yurttaşının yanında durmalı, kaybolan milyarlarca doların hesabını soracak mekanizmaları acilen hayata geçirmelidir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.