Başkan Sarıdoğan, Kocaeli’de meydana gelen ölümler ve facialar üzerinden AKP Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’ın ise Meclis’te ayva festivalinden bahsetmesine sert tepki göster
“İKTİDAR VEKİLLERİ, TİTANİK BATARKEN KEMAN DİNLEYENLERE BENZİYOR”
Milletvekillerini Meclis’te sorunları dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sarıdoğan, “Gebze’de bina çöktü bir aile yok oldu, Dilovası’dan işletmede 6 canımızı yitirdik, yine Gebze’de bir inşaat firmasının inşaatında bir çocuk 2 insanımızı iş cinayetine kurban verdik. Ancak bu kadar üzücü olaylar yaşanırken Kocaeli’nin iktidar milletvekili geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaptığı konuşmada ayva festivalinden bahsediyor. Allah aşkına hangi hassasiyetler yitirildi de bu noktaya geldik. Bu yaşamın gerçeklerinden kopmaktır. Sorunlarımızı dile getireceklerine lale devri edebiyatı yapıyorlar, anlaşır gibi değil. Bu iktidarın ve onun milletvekilleri Titanik batarken keman dinleyenlerden bir farkı yok” dedi.
“İNSANLARIMIZIN AYVA FESTİVALİ KADAR DEĞER YOK”
Başkan Sarıdoğan, iktidar milletvekillerinin görevini yapmadığını dilendirerek, şu ifadeleri kullandı: “Meclis’te Kocaeli’de meydana gelen ölümlerle ilgili merak ediyoruz iktidar vekilleri neler yaptı? Siz bu şehrin sokaklarında nasıl dolaşacaksınız? Gerçek sorumlularla ilgili biz ciddi bir yaptırımı hâlâ göremedik. Aşağıdaki birkaç memura mı yükleyeceksiniz? Bu iş bilmezlik değil de nedir? Bu resmen bir çürümenin tükenmenin portresidir. Bu iktidarı ve onun belediyeleri bu toplumun maddi manevi huzurunu sağlayacak bir noktada değil. Çünkü millete karşı sorumlu olması gereken vekilimiz bu ölümlerin hesabını soracağı yerde ayva festivalinden bahsediyor. Bu zihniyetin nezdinde İnsanlarımızın bir festival kadar kıymeti yok.”
“BU ŞEHRE YAZIK EDİYORLAR”
Başkan Sarıdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ölümlerden Kocaeli'nin vicdanını yaralamıştır. Kaygılarımız her geçen gün artıyor ama şehrimizin sorunlarını Ankara’da Meclis’te dilendirmesi gereken Ayva festivalinin faziletlerinden bahsedip gündemi sıradanlaştırmaya çalışıyor. Gerçekten çok yazık. Bu şehre yazık ediyorlar.”
14 Kasım 2025 11:01
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!





