banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kapasite kullanım oranı geçen aya göre arttı, geçen yıla göre de geriledi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kapasite kullanım oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

24 Eylul 2025 11:59
Kapasite kullanım oranı geçen aya göre arttı, geçen yıla göre de geriledi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre eylül ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Eylül ayında kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 74 ile ağustos ayına göre 0.5 puan arttı, geçen yılın aynı ayına göre 0.9 puan geriledi. Oda olarak her ay düzenli açıkladığımız Kocaeli imalat sanayi kapasite kullanım oranı ise eylülde yüzde 70.6 ile ağustos ayına göre 0.4 puan arttı, geçen yılın aynı ayına göre 0.6 puan geriledi. ” dedi. 

“Eylül ayı anketine katılan Kocaeli firmalarının yüzde 53’ü kapasite kullanım oranlarının bir önceki aya göre arttığını, yüzde 47’si azaldığını bildirmiştir” diyen Zeytinoğlu, sektörlere baktığımızda ise eylül ayında otomotiv, kimya, metal, plastik ve kauçuk sektörleri kapasite kullanım oranları genel ortalamanın üzerinde gerçekleşen sektörler olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.