banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan öğrencilerin sesi oldu

Saadet Partisi İl Başkanı Recep Sarıdoğan, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklaması sonrasında Kocaeli’deki yurt sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

09 Eylul 2025 12:24
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan öğrencilerin sesi oldu

Başkan Sarıdoğan, Kocaeli’de öğrenciler açısında ciddi bir barınma sorunu olduğunu dile getirdi. Kocaeli Üniversitesi’nin şehir için bir değer olduğunu ifade den Sarıdoğan, “Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Ve şehrimize dışarıda çok sayıda yeni öğrenci kardeşimiz gelecek bir de üst sınıflarda okuyan öğrenci kardeşlerimiz var. Bunların ciddi manada bir barınma sorunu yaşıyor. Şimdi bu barınma sorununun yaşanmaması için şehir içinde özel konut alanları tutulmalı ve buradaki eksikler giderilmelidir” dedi.

“BESLENME SIKINTISI HÂLÂ ÇÖZÜLEMEDİ”

Üniversite öğrencilerinin beslenme sorununa çözüm bulunması gerektiğini kaydeden Sarıdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bugün ülkemizin en önemli sorunlarının başında öğrencilerimiz sağlıklı beslenemiyor. Bu çocuklarımıza okullarda ve yurtlarda beslenmeyle ilgili bazı adımlar atmalıyız. İyi beslenemeyen bir öğrenci odaklanma sorunu yaşamaktadır. Hatta yurtlarda yaşanan pahalılıktan ötürü öğrencilerimiz bağırsak sorunu başta olmak üzere çeşitli hastalıklarla bile karşılaştığını haberlerini duyuyoruz. Bu yavrularımız ekonomik sıkıntıların kurbanı edilemez. Onun için hem üniversitelerde hem ilk-orta-lise düzeyindeki okullarda öğrenci kardeşlerimize bedava yemek verilmesi bir an önce başlatılmalı ve bazı kolaylıklar sağlanmalıdır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.