OKUL AÇILINCA ÇOCUKLAR NEREYE GİDECEK?
Gergerlioğlu, yaptığı açıklamada, Körfez’deki Barbaros Mahallesi'nin kentsel dönüşümü sonucu yeni konutlara taşınacak olan vatandaşların, eski mahallelerindeki kurulu düzenin ve eğitim imkanlarının yeni yerleşim yerinde bulunmadığına dikkat çekti. 4 etap daha bina yapılacağını fakat bir şeyin unutulduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, "Burada bloklar yapılmış ama okul yok. Eylül'de okullar başlayacak çocuklar nereye gidecek belli değil.” ifadelerini kullandı. Kocaeli Stadyumu örneğini veren Gergerlioğlu, stadyumum yapıldığını, yolların ve tramvayın ise sonradan yapıldığını hatırlatarak Kocaeli’de işlerin tersten yürümesini eleştirdi.
MEVCUT OKULLARIN KAPASİTESİ YETERSİZ KALACAK!
Yenikent Mahalle Muhtarıyla konuştuğunu belirten Gergerlioğlu, muhtarında mevcut okulların yeni nüfusu kaldıramayacağından endişelendiğini söyledi. Okullara aşırı yüklenme olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, yeni bir okul yapılmazsa çok fazla kalabalık sınıflarda verimsiz bir eğitim verileceğini vurguladı.
EĞİTİME ÖNEM VERİLMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR!
DEM Parti Kocaeli İl Eş Başkanı Selda İlgöz ise mevcut durumun eğitim kalitesini düşüreceği uyarısında bulundu. İlgöz, "Yenikent'te iki tane ilköğretim okulu varmış. O ilköğretim okullarında da sınıf mevcudu 30-32 kişi arasına değişiyormuş. Şimdi gelenlerle o sınıflar daha da dolu olacak" dedi. Kentsel dönüşüm yapılırken okul, cami ve alışveriş yerleri gibi temel ihtiyaçların düşünülmemesini eleştiren İlgöz, "Demek ki dönüşümü yapanlar eğitime bu kadar önem veriyorlar ki burada bir okul yapılmamış" ifadelerini kullandı.
ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI!
Gergerlioğlu ve İlgöz, yetkililere acil çözüm için çağrı yaparak, bölgeye bir an önce ilköğretim okulu yapılması gerektiğini vurguladı. Gergerlioğlu, artan nüfusun eğitim ihtiyacını karşılamak için prefabrik çözümlerin bile değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Gergerlioğlu bu önemli soruna Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Kocaeli Valiliği’nin ve Derince Kaymakamlığı’nın, en kısa sürede müdahale etmesini gerektiğini vurguladı.
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli







