banner741

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Fatih Altaylı Kocaeli vekili Gergerlioğlu ile ne konuştu?

Bebek katili Öcalan ve DEM Parti'nin yeni süreçte Selahattin Demirtaş'ı ağzına almaması Fatih Altaylı ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan kaçmadı. Altaylı, "Öcalan'ın Demirtaş'ı sevmediğini ve hatta kıskandığını tahmin ediyorduk. Ama bunu bu kadar açık etmeleri çok garip" dedi. 

01 Ağustos 2025 11:53
Fatih Altaylı Kocaeli vekili Gergerlioğlu ile ne konuştu?

Tutuklu Ünlü gazeteci Fatih Altaylı’yı ziyaret eden DEM Parti milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu açılım sürecinde ismi hiç anılmayan Selahattin Demirtaş konusunda, ikili “Öcalan'ında Dem heyetinin de Selahattin Demirtaş'ın adını anmaması. DEM Demirtaş'ı unutmuş ve umursamaz görünüyor. Öcalan'ın Demirtaş'ı sevmediğini ve hatta kıskandığını tahmin ediyorduk. Ama bunu bu kadar açık etmeleri çok garip” yorumlarını yaptı.

Bir süredir Silivri’deki cezaevinde tutuklu olarak bulunan ünlü gazeteci Fatih Altaylı’yı DEM Parti vekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ziyaret etti. Altaylı ziyarette nelerin konuşulduğunu bugünkü mektubunda aktardı.

"BU KADAR AÇIK ETMELERİ ÇOK GARİP"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile başlayan yeni açılım sürecinde ne bebek katili Öcalan’ın ne de DEM Parti’nin Selahattin Demirtaş’ı ağzına almaması Gergerlioğlu ve Altaylı’nın dikkatini çekti. “İkimizin de en hayret ettiği nokta” diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı:

“Dün ziyaretime gelen Ömer Faruk Gergerlioğlu ile bu konuyu, süreçteki tutarlı ve tutarsız yönleri konuştuk. İkimizin de en hayret ettiği nokta ise Öcalan'ında Dem heyetinin de Selahattin Demirtaş'ın adını anmaması. DEM Demirtaş'ı unutmuş ve umursamaz görünüyor. Öcalan'ın Demirtaş'ı sevmediğini ve hatta kıskandığını tahmin ediyorduk. Ama bunu bu kadar açık etmeleri çok garip. Siyasal Kürt hareketindeki gençlerin buna tepkili olduğunu tahmin ediyorum. Şunu söyleyerek bu konuyu kapayım. DEM ve PKK AKP kontrolündeki devlete g üvenmiyor ve Öcalan partiyi ve örgütü buna ikna etmeye çalışıyor. Meclis başkanının PKK'ya yönelik sözleri de hem partiyi hem örgütü AKP'nin samimi olmadığına inandırmış”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.