BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gölcük'te acının 21. yıldönümü

Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliği 1999 depreminin 21. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı. Acıların tazelendiği bu programda bazı vatandaşların göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. 

16 Ağustos 2020 13:39
Gölcük'te acının 21. yıldönümü

Gölcük Kavaklı Sahili’nde gerçekleştirilen bu programda Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Tuğamiral Garnizon Komutanı Refik Levent Tezcan, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbay, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İl AFAD Müdürü Salim Tekoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İl Başkanı Özgür Yıldızlı ve BBP İl Başkanı Remzi Kaya gibi isimler hazır bulundu.
 
Kur'an-ı kerim ve dua okumasının ardından kürsüye gelen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “45 sayelik sürede biz çok şey öğrendik. Aslında depremin değil, depreme dayanıksız binaların neler yaşattığını öğrendik. Meydana gelen depremde, deprem esnasında bir çok insanı, en ağır kaybı Gölcük ilçesi yaşadı. Biz Gölcük ilçesi olarak da aslında benzer şeyleri yaşadık. Yaşanan tüm olaylara rağmen Gölcüklüler mücadelelerine devam etmiştir. Gölcük’ün bugünkü modern kimliğe ulaşmasında Gölcüklülerin payı büyüktür. Bu senenin başında kentsel dönüşüm çalışmaları yaptık. Bu akşam bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Şehit olan vatandaşları saygıyla anıyorum, yakınlara baş sağlığı diliyorum” dedi. Protokolde yer alan isimlerde teker teker söz alarak deprem şehitlerini andı, benzer sözlerle mesajlar verdi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.