İzmit Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının İzmit Tren Garı’ndan Ankara Etnografya Müzesi’ne uğurlanışının 86. yıldönümünde, onun anısına anlam dolu bir anma programı düzenliyor. Bu özel program, Atatürk’ün hatırasını İzmit halkıyla birlikte yaşatmak amacıyla, 19 Kasım Salı günü saat 19.00’da Mimarlar Odası Tarihi Binada gerçekleşecek.
GEÇMİŞE YOLCULUK
Programın açılışı, Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan oluşan özel bir akustik müzik dinletisiyle yapılacak. Ardından, Atatürk’ün İzmit ve milli mücadele dönemindeki izlerini yansıtan “Atatürk ve İzmit” konulu kısa film gösterimi ile izleyiciler geçmişe bir yolculuğa çıkarılacak.
TÜM İZMİT HALKI DAVETLİ
Etkinliğin kapanış bölümünde ise, Marmara Üniversitesi Mimarlık Tarihçisi Doç. Dr. Neval Konuk Halaçoğlu’nun “Memleket Özlemiyle Atatürk’ün Vedası” başlıklı söyleşisi yer alacak. Halaçoğlu, Atatürk’ün İzmit ile olan manevi bağını ve mirasını ele alarak izleyicilere derin bir tarihsel perspektif sunacak. Etkinliğe tüm İzmit halkı davetli.
.jpg)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler






