TGRT Haber'e konuşan Japon mühendis Yoshinori Moriwaki "Kıbrıs'tan gelen fay hattı ile birleşen Doğu Anadolu fay hattının batı kolunda deprem yaşanması halinde büyük bir yıkım yaşanacak. Bu depremin büyüklüğü 7.5 ve üzeri olacaktır" dedi.
Moriwaki, bu depremin gerçekleşmesi halinde Mersin, Adana, Hatay ve Antalya'da çok şiddetli bir tsunaminin yaşanabileceğini ifade etti.
Marmara'dan geçen fay hattının yumuşak zeminde olduğunu söyleyen Moriwaki, "Bu bölgede 6 büyüklüğünde deprem bile oldukça riskli. Bu yüzden bir an önce burada hem devlet hem belediye hem de vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Alınabilecek tüm tedbirlerin bir an önce alınması gerekiyor. " dedi.
Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl'de Türkiye'nin en büyük depremlerinin yaşanacağını ifade eden Yoshinori Moriwaki "Ege'den Çanakkale'ye uzanan fay hattı oldukça tehlikeli" dedi.
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası







