banner440

banner445

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan mülakat diyen AKP'liye ateş püskürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan mülakat kaldırılacak sözlerini unutup AKP’li bir üyenin mülakat eleştirisine sinirlendiği iddia edildi. 

06 Mayıs 2024 07:52
Erdoğan mülakat diyen AKP'liye ateş püskürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs genel seçimler öncesinde, AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağını açıklamıştı.

AKP ve Erdoğan’ın mülakat vaadi bir kez daha son MKYK toplantısında gündeme geldi.

Bir MKYK üyesinin toplantıda "Vatandaş eğer AKP’li bir yakını yoksa, işe giremeyeceğini söylüyor. Seçimlerden önce de bu yönde çokça eleştiri getirildi" dedi.

Bu sözlerin üzerine Erdoğan’ın MKYK üyesine kızdığı ileri sürüldü.

Erdoğan’ın, MKYK üyesine, "Mülakat neden önemli? Mülakat olmazsa devlette başka kişiler yuvalanır. Devletin bekası için işe alımlarda dikkat edilmeli. İşe girecek kişilerin yarın devlete ihanet etmeyeceğini nereden bileceğiz?" dediği iddia edildi.

Erdoğan'ın bu sözleri ve iddia sosyal medyada da gündem oldu. "Erdoğan verdiği sözleri unuttu" yorumları geldi.

ERDOĞAN 'KALDIRACAĞIZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin 11 Nisan’da düzenlediği Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda "Kamuda mülakatları kaldıracağız" demişti.

Toplantıda Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.” Şeklinde konuşmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise "Öğretmenlerin seçiminde mülakatın önemli olduğunu ve en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesine yardımcı olduğunu" savunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner447

banner449