banner440

banner445

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bu nasıl bir vicdansızlık? Ölen çocuğun fotoğrafını sahtekarlığa alet etti

Ümraniye'de yaşayan Serhad T., önceden kalp rahatsızlığı nedeniyle ölen Yahya bebeğin fotoğraflarını ve sağlık durumunu kullanarak sosyal medyada para topladı. Ancak dolandırıcı olduğu anlaşılınca annesi Figen Karakuş isyan etti. Karakuş, Serhad T. ile iletişime geçtiğini ve tehdit edildiğini belirterek, "Bir anne olarak daha fazla nasıl yıkılabilirim, bilemiyorum" dedi. 

05 Mayıs 2024 22:43
Bu nasıl bir vicdansızlık? Ölen çocuğun fotoğrafını sahtekarlığa alet etti

Yaklaşık 5 yıl önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Yakup Karakuş adlı çocuğun fotoğrafları, dolandırıcılık amacıyla kullanıldı

İddiaya göre, İstanbul Ümraniye'de yaşayan Serhad T. adlı şahıs, Karakuş'un acı dolu hikayesini suiistimal ederek, sosyal medya platformlarında insanları kandırdı. Ancak bu aldatmaca, dikkatli bir gözlemci olan anne Figen Karakuş'un dikkatini çekti.

Figen Karakuş, internet üzerinde gezinirken, oğlunun fotoğraflarının dolandırıcılık için kullanıldığını fark etti ve hemen harekete geçti.

ANNE SERHAD T.'YE ULAŞIP İSYAN ETTİ

Serhad T.'ye ulaşarak, kullanılan fotoğrafların gerçekte kendi oğluna ait olduğunu ve oğlunun ölümünün ardından yaşadığı acıyı daha da derinleştiren bu hileye isyan etti. Ancak, dolandırıcı Serhad T.'nin cevabı, Figen Karakuş'u daha da sinirlendirdi.

ANNEYİ TEHDİT ETTİ

Tehtitler, hakaretler ve küfürlerle dolu olan bu yanıt, Karakuş'un hemen emniyete başvurmasına neden oldu.

Figen Karakuş, oğlunun adını lekeleyen bu aldatmacanın peşini bırakmayacağını ve adaletin sağlanmasını istediğini dile getirdi. Dolandırıcılar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım yapılamadığını ifade eden Karakuş, duygusal olarak ne kadar yıkılabileceğini bilemediğini belirtti. Bu olay, toplumda güvenin sarsılmasına ve masum insanların mağdur olmasına neden olan bir örnek olarak kayda geçti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner447

banner449