banner458

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İngiltere kendi milletini korumak için sığınmacıları sınır dışı ediyor

Hükümet dediğin kendi halkını böyle korur. İngiltere'de sığınmacıların Ruanda'ya sınır dışı edilmesine yönelik yasa tasarısı parlamentodan ve kralın onayından geçmesinin ardından sığınmacılar Ruanda’ya gönderilmeye başlandı. 

01 Mayıs 2024 00:39
İngiltere kendi milletini korumak için sığınmacıları sınır dışı ediyor

İngiltere 2022’de "Ruanda Planı" kapsamında sığınmacıları ve ülkeye yasa dışı yollarla girenleri Ruanda’ya gönderme planını duyurmuştu.

Karara birçok uluslararası kuruluş tepki göstermişti. Ancak karar, Yargıtay ve Yüksek Mahkemece yasaya uygun bulunmuştu.

Karar geçen hafta yasalaştı. İngiltere'ye yasal yollarla gelip sığınma talebinde bulunan ancak talebi kabul edilmeyen sığınmacıya Ruanda'ya gitmesi karşılığında 3 bin sterlin (yaklaşık 120 bin lira) yardım parası da verildiği öğrenildi.

Afrika kökenli bir sığınmacının da gönüllü olarak Ruanda'ya gitmeyi kabul ettiği belirtildi.

İngiltere, ülkede bulunan sığınmacıları Ruanda'ya göndermeye başladı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 22 Nisan'da yaptığı açıklamada Ruanda Planı çerçevesinde ilk göçmenlerin 10-12 hafta içinde bu ülkeye gönderileceğini açıklamıştı.

İngiltere’nin bu yaklaşımı kimilerce doğru bulunurken kimilerce haksız bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.