BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Askıda Fatura ile vatandaşın faturaları ödendi

Ürgüp Belediyesi’nin başlattığı askıda fatura uygulaması sayesinde 68 abonenin 83 bin 667 lira 13 kuruşluk borcunun vatandaş ödedi. 

26 Nisan 2024 16:42
Askıda Fatura ile vatandaşın faturaları ödendi

Yüksek enflasyon ve kur krizi sebebiyle vatandaşın borcu kat kat arttı. Bir kısım borçlu kredi kartına sarılırken, bir kısım ise borcunu ya ödeyemiyor ya da ödeyip ay sonunu getiremiyor.

Nevşehir Ürgüp Belediyesi de ekonomik sıkıntı çeken ve faturaları biriken vatandaşlar için "Askıda Fatura" uygulamasını başlattı.

Vatandaşlar ise 84 bin TL toplayarak 68 abonenin toplam 83 bin 667 lira 13 kuruş tutarındaki borcunu kapattı.

Ürgüp'ün CHP'li yeni belediye başkanı Ertuğrul Bul “Bir süredir su faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi Ürgüplüler için askıda fatura sistemini devreye soktuk.

Ürgüp içinden ve dışından yardımseverler bu tutarı birkaç günde toplam 83 bin lirayı ödeyerek hem belediyemize gelir yarattılar, hem de güzel bir hayır işleyerek ihtiyaç sahibi Ürgüplülere destek olurdular. Ürgüp adına hepsine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Başkan Bul, bu tip uygulamaların devam edeceğini ve halkın dayanışmasıyla zor durumdaki vatandaşların sorunlarına çözüm üreteceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.