BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi'nin Tügva ve Ensar kararına bir tepkide Canşi’den

İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği (İDEBİR) Başkanı Zeki Canşi’de İzmit Belediyesi'nin Tügva ve Ensar kararına tepki gösterdi. 

22 Nisan 2024 07:48
İzmit Belediyesi'nin Tügva ve Ensar kararına bir tepkide Canşi’den

İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği (İDEBİR) Başkanı Zeki Canşi’nin aynı konuyla ilgili yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:

İzmit Belediyesi'nin Tügva ve Ensar Vakfı ile yapılan sözleşmeyi meclis kararıyla iptal etmesi, ahlâka, teamüllere, evrensel insani değerlere ve siyasi nezakete uygun olmadığı gibi her şeyden önce hukuka uygun değildir. 

Zira belediyeler kamu kuruluşlarıdır. Kamuda devamlılık esastır. Keyfi davranılamayacağı gibi alınacak kararlar intikam almanın manivela aracı da yapılamaz. 

Bunun böyle olamayacağını en çok da bir hukukçu olan Fatma Hanım bilmesi lazım. Sözleşmeleri bitmiş olsaydı, yenileyip yenilememede serbestti. 

Tek taraflı fesih, ancak taraflardan birinin sözleşmenin hılafına hareket etmesi halinde mümkün olabilir. 

Böyle bir durum olmadığına göre, bu fesih kararı kamu vicdanında makes bulmayacağı gibi mer'iyetteki hukuka da aykırıdır. 

Dolayısıyla, bu karar mahkeme kararıyla bozulur. Belediye de bu karara uymak zorundadır. 

Belediyenin behemehal aldığı bu hukuksuz kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.