BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Karamürsel Ereğlispor bir döndü pir döndü!

Karamürsel Ereğlispor ilimizin köklü ve geçmişi başarılarla dolu bir spor kulübüdür. Yaklaşık 10 yıl gibi bir süre kapalı olan kulüp, Ereğli’de bu işlere gönül vermiş kişiler tarafından yeniden faaliyete geçirildi. Türk futboluna yeni yeni yıldızlar kazandıran kulübün adı da; Ereğlispor’dur. 

16 Nisan 2024 22:18
Karamürsel Ereğlispor bir döndü pir döndü!

Bu sezonda 2. Amatör Küme’de maçlarına başladı ve başarılı sonuçlara imza attı. Bizde kulüp başkanı ve yöneticilerle soru cevap şeklinde tatlı bir sohbet gerçekleştirdik. 

İşte o söyleşi:

SORU: Bizler sizleri çok iyi tanıyoruz ama tanımayanlar için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

CEVAP: Ben Halil İbrahim Özcan 1959 Karamürsel doğumluyum. Karamürsel Ereğli’de esnaflık yapıyorum ve 40 yıldan beri sporun içerisindeyim çeşitli görevlerde bulundum. En büyük uğraşım spor...

SORU: Ereğlispor’un tarihçesinden (geçmişinden) bahseder misiniz? Örneğin kuruluş yılı, kurucuları, renkleri başarıları vs...

CEVAP: Ereğlispor Kulübü, 1966 yılında Ereğli Gençlerbirliği adıyla kırmızı siyah forma rengiyle zamanın kelebek Raşit ismiyle tanıdığı Raşit Şekerci ve arkadaşları tarafından kuruldu. Belediye başkanlığı yapan Sabahattin Erdoğan ve Ereğli halkı tarafından desteklenmiş ve faaliyetlerine devam etmiştir. 

O dönemlerde hakkın rahmetine ulaşmış büyüklerimiz Engin Kaya, Hüsamettin Oğuz tarafından desteklenmiştir. 1.ve 2. Amatör kümede başarıyla temsil etmişlerdir. Kulüp kapanmadan evvel 1.Amator küme Play-off maçında Şirinyalı ile oynadığımız ve 3-0 yendiğimiz maç evlere seyirliktir. 

SORU: Ereğlispor’un belirlediği hedefleri nelerdir?

CEVAP: Kulübü yeniden açmamızdaki en büyük etken alt yapıya yönelmek ve Türk futboluna yeni isimler kazandırmaktır. Bu arada mücadele ettiğimiz 2. Amatör ligden, 1. Amatör kümeye çıkmak ve tesisleşmek istiyoruz. 

SORU: Ereğlispor olarak eksiklikleriniz nelerdir?

CEVAP: Kulübü yeniden faaliyete geçirdiğimiz zaman birçok eksiğimiz vardır. Bürokratik işlemler malzeme lisans işlemleri futbolcu kadrosu gibi.

Ereğli’de ikamet eden Bekir Yılmaz sayesinde Karamürsel Belediye Başkanından ve aslen Ereğlili olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın destekleri ile bunları hallettik. 

Yine de maddi ve malzeme ihtiyaçlarımız var. Siyasette bazı olaylar, maddeler sporu da etkiliyor.

Karamürsel Belediye Başkanı değişti ve Ahmet Çalık başkan oldu. Kendisinin yanımızda olacağına inanıyoruz ve desteklerini bekliyoruz.

SORU: Ereğli halkından destek görüyor musunuz, sizleri eleştirenlerde oluyor mu? 

CEVAP: Halkımızdan maddi konularda hep destek verdiler. Maddi yardımda bulundular. Atkı bastırıp sattık, herkes satın aldı. Başarılar geldikçe daha da çok destekleyeceklerine inanıyorum.

Bu arada her camiada olduğu gibi eleştirenler de oluyor. Yapıcı olan, yol gösteren eleştiri ve önerileri dikkate alıyor. Yıkıcı ve bozucu eleştirileri kaale almıyoruz. 

SORU: Çok güzel sloganlarınız var. Örneğin yeni gelmedik, yeniden sevdik gibi. Bu sloganları kimler hazırlıyor? 

CEVAP: Barbaros Bozkurt son derece başarılı, etkileyici ve anlamlı sloganlar üretiyor. Kendisiyle görüşürseniz, sizlere daha detaylı bilgi verecektir.

SORU: Çok çılgın bir taraftar grubunuz var, takımı ateşleyecek potansiyele sahipler. Takıma enerji veriyorlar. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

CEVAP: Sağ olsun gençler her maça geliyor ve bizi destekliyorlar.15 yaştan, 70 yaşa kadar taraftar topluluğuna sahibiz. Karamürsel’den, Gölcük’ten ve İzmit’ten seyircilerimiz var ve bizi izlemeye geliyorlar. Bizi izlemeye devam edin. 

SORU: Kocaeli ve diğer illerde spor camiası tarafından Ereğli deyince Halli İbrahim Özcan’ı soruyorlar. Bu konuda ne söylersiniz?

CEVAP: Spor camiasında yer aldığınız için birçok kişiyi tanıma fırsatı oluyor ve zamanla dostluklar oluşuyor. Eğer kendimizi sevdirebilirsek ne mutlu bizlere.

SORU: Türk futboluna birçok isimler kazandırdınız. Örneğin Selçuk Keskin –Kocaelispor, Emre Morgil- Kayseri Erciyesspor,  Kemalcan Aydemir- Kocaelispor, Kastamonuspor, Şahin Kurttepe Bandırmaspor ve Suadiye gibi… yenileri gelecek mi?

CEVAP: Bizim yeniden faaliyete geçmemizin nedeni zaten alt yapıya önem vermek, gençleri sahalara seçmek sigara alkol ve internet bağımlılığından kurtarmaktır. Bu amaçla hepsi birden olmuyorsan içerisinden yetenekleri bulup çıkarıp geliştirerek Türk futboluna armağan etmek. Bundan önceki kardeşlerimiz Türk futboluna armağan olsun. 

SORU: Türkiye ile Avrupa’daki ligleri, A Milli Takımı’mızı takip ediyor musunuz? 

CEVAP: Tabi ki bir sporsever olarak vakit, zaman buldukça takip ediyorum. A Milli Takım hepimizin başarısı, başarımızdır. 

SORU: Son olarak bizim sormadığımız ama sizin şu hususa da dikkat çekilmeli diye düşündüğünüz bir mesajınız var mı?

CEVAP: Öncelikle spor kardeşliktir. Kardeşlik içerisinde rakiplerimizle güzel sezonlar geçirmemizi dilerim. Bu arada seyircilerimize, dostlarımıza sonsuz sevgi ve saygılar. Maçlarımıza gelin ve bizi izleyin. (Fevzi KÜÇÜKÇALIK)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.