BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vali Yavuz’dan Turizm Haftası mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Turizm Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. 

14 Nisan 2024 00:44
Vali Yavuz’dan Turizm Haftası mesajı

İşte o açıklamanın içeriği:

Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizm, kültürlerin birbirini tanımasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında önemli bir araçtır. Ülkemizin tanıtılması, zenginleşmesi, kalkınması ve insanımızın refah içinde yaşayabilmesi adına büyük bir öneme sahip olan turizm, ayrıca uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde de büyük role sahiptir.

Turizm, istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. 

Kıtaların birleştiği, üç yanının denizlerle çevrildiği, dört mevsimin bir arada yaşandığı, medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafyada yer alan ülkemizin turizm potansiyeli, bugün en önemli kaynaklarımızdan biri haline gelmiştir. Sahip olduğu zenginlik ve derinlikleriyle, turizmde gerçekleştirilen atılımları ile Türkiye’nin dünya turizmi içindeki önemi giderek artmaktadır.

Avrupa kıtasının Anadolu’ya açılan kapısı olan Kocaeli’nin her adımında tarih, her köşesinde geçmişten izler bulunmaktadır. Üç bin yıllık tarihe sahip olan Kocaeli, Helenistik dönem, Roma ve Bizans ile Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait pek çok tarihi esere ve kültürel değerleri bulunan yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. Karadeniz kıyısındaki birbirinden güzel koyları, denize sıfır noktasından başlayan yemyeşil bitki örtüsü, Kartepe Teleferik Hattı, Kartepe Kayak Merkezi, doğal park ve mesire alanları, termal su kaynakları ve eşsiz güzellikleri ile turizm çeşitliliğinin yaşanabildiği ender iller arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, turizm alanında tanıtımımızın daha etkin hale getirilmesine ve daha ileriye götürülmesine sektörün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisi ile Turizm Haftasını kutluyor, sevgilerimi sunuyorum..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.