banner430

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Dilovası’nde çevreyi kirleten iki firmaya ağır ceza

Dilovası’nda çevre kirliliğine sebebiyet veren iki firmaya 929.170,00 TL idari para cezası kesildi. 

08 Nisan 2024 03:06
Dilovası’nde çevreyi kirleten iki firmaya ağır ceza

Kocaeli Valiliği adına yapılan yazılı açıklamanın içeriği şöyle:

İlimiz Dilovası İlçesinde faaliyet gösteren iki firmada yaşanan olumsuz emisyonlar konusunda basında yer alan haberlerle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından yapılan incelemelerde;

Dilovası  ilçesinde faaliyette bulunan tesisin bacasındaki torba filtrelerin yüksek sıcaklıktan dolayı yanması sonucunda olumsuz emisyon çıkışının meydana geldiği tespit edilmiştir.Tesis tarafından yanan filtreler değiştirilmiş ve  baca emisyonları normal değerlere gelmiştir.

Yine  Dilovası  ilçesinde faaliyet gösteren diğer tesisin havuzunda bulunan maddenin bertarafa gönderilmek üzere vidanjöre dolumu esnasında vidanjörün havalandırma kapaklarından sarı renkli emisyon çıkışının meydana geldiği ve tesis tarafından duruma müdahale edilerek olumsuzluğun giderildiği tespit edilmiştir.

Yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen aykırılıklarla ilgili her bir tesise 464.585,00 TL olmak üzere toplamda 929.170,00 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.