BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Duruşu yeter! Büyükşehir’e de başkan olursa sakın şaşırmayın

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet seçim zaferinden sonra da sokakta halkın büyük ilgisi ile karşılaşıyor. 

02 Nisan 2024 22:50
Duruşu yeter! Büyükşehir’e de başkan olursa sakın şaşırmayın

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçimi kazanacağı ayan beyan ortadaydı. Nitekim bu gerçeğin AKP’liler de farkındaydı. Hürriyet’in en büyük avantajı başkanlık makamında oturan kişi olmasıydı.

Sadece sempatik halleri, rahat, sakin ve kendinden emin davranışları ile bile rakiplerine açık ara fark atmıştı. Evet, Hürriyet kendisini o makama taşıyan Bekirpaşa bölgesini son 5 yılda ihmal ederek büyük hata yapmıştı.

Fakat son anda Bekirpaşa’nın sevilen isimlerinden Muhammet Ertürk’ü meclis listesine alması çok akıllıca bir hamleydi. Ve bu hamle Hürriyet’e meclis çoğunluğunu elde etme imkanı da verdi. Seçim döneminde sık sık Bekirpaşa’ya gidip halkla kucaklaşarak, İzmit'in yerlileriyle de kısa sürede kaynaştı.

Eğer kendisini sert bir şekilde eleştirenlere karşı bile daha hoşgörülü olur, cevap vermek yerine, genellikle dinlemekle yetinirse; tıpkı Sefa Sirmen gibi çok sevilen efsane bir başkan haline gelecektir. Beş yıl sonra Hürriyet’i Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda görürseniz sakın ama sakın şaşırmayın!

Hürriyet dün partisi adına 47 yıl sonra Karamürsel’de seçim kazanan Ahmet Çalık’ı da ziyaret etti. Karamürsel demokrat bir kenttir ve demokratlar Karamürsel’i CHP’li başkana emanet ettiler. Ciddi bir hata yapmazsa Çalık’da 5 yıl sonra daha da büyük destekle tekrar aynı göreve seçilecektir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.