BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

NATO yakıt boru hattının delinmesi masum bir olay değildir! 

TÜPRAŞ’tan Eskişehir’deki hava üssündeki hava araçlarına yakıt sağlayan NATO boru hattının Kocaeli’nin Kartepe İlçesi Maşukiye Mahallesi mevkisinde çalışma yapıldığı sıra patlaması sonrası uçak akaryakıtı önce Maşukiye Deresine ardından Sapanca Gölü’nü kirletmesiyle ilgili açıklamda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, doğa ve çevre katliamına sebep olan Sapanca Gölü'ndeki çevre felaketini sert bir dille eleştirdi.  

28 Mart 2024 13:21
NATO yakıt boru hattının delinmesi masum bir olay değildir! 

“Bu boru hattının varlığının bilinmesine rağmen çalışma esnasında delinmesi hiçte masumane bir durum değildir. Bu olay bütün yönleriyle derinlemesine incelenmelidir” diyen Kanko, "Sapanca Gölü'nün kutsallığına gölge düşüren NATO'ya ait boru hattının yol çalışmaları esnasında delinmesi sonucu meydana gelen petrol sızıntısı, tam anlamıyla bir vahşettir. Bu vahşi ihmal, sadece bir gölün kirletilmesi değil, bir ekosistemin, bir yaşam alanının talan edilmesidir" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kanko, "Bu büyük sorumsuzluk nedeniyle Kocaeli ve Sakarya illerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü, karanlık bir gelecekle karşı karşıyadır. Gölün sularına bulaşan petrol, sadece suyun değil, doğanın, hayvanların ve insanların yaşamını da zehirlemiştir. Bu sorumsuzluğun bedeli, sadece birkaç kişinin istifası değil, doğaya verilen zararın telafisi için ciddi adımların atılması gerekliliğidir" dedi.

Kanko, "Fosil yakıtların neden olduğu bu çevre felaketi, Maşukiye Deresi ve Sapanca Gölü gibi doğal güzelliklerimizi yok ederek, bölgeye büyük zarar vermiştir. NATO petrol boru hattından sızan zehirli yakıt, Sapanca Gölü'nü adeta bir zehir havuzuna dönüştürmüştür. Bu trajediye sebep olanların, sadece istifası yetmez, hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalmaları kaçınılmazdır" şeklinde konuştu. Bu çevre felaketinin, insanlığın geleceği üzerindeki tehdidi de vurgulayan Kanko, yetkilileri harekete geçmeye, konuyla ilgili kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirmeye ve doğaya verilen zararı telafi etmeye çağırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.