Dilovası faciasının 1'inci yıldönümünde adalet için yürüdüler

Dilovası'nda işçilerin yaşamını yitirdiği katliamın birinci yıl dönümünde aileler, sendikalar, siyasi partiler ve işçiler bir araya geldi. Dilovası Kent Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte “Katil sermaye, işbirlikçi AKP” sloganları yükseldi. Yürüyüşe Gayrettepe'de yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren işçilerin aileleri de katıldı. Basın açıklaması için Ravive Kozmetik binasının bulunduğu bölgede toplanıldı. 

08 Kasım 2026 15:45
Dilovası faciasının 1'inci yıldönümünde adalet için yürüdüler

Dilovası ilçesinde 3'ü çocuk 6'sı kadın 7 işçinin yaşamını yitirdiği katliamın üzerinden bir yıl geçti.

Katliamın birinci yıl dönümünde yaşamını yitiren işçilerin aileleri, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile işçiler, sorumluların hesap vermesi talebiyle bir araya geldi. Dilovası Kent Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte sık sık “Katil sermaye, işbirlikçi AKP” ve “Katillerden hesabı emekçiler soracak” sloganları atıldı.

Katliamda yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin katıldığı yürüyüşte adalet talebi öne çıktı. Siyasi partiler, sendikalar ve işçiler, iş cinayetlerine tepki gösterirken katliamın sorumlularının yargılanması ve hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Dilovası'ndaki yürüyüşe Beşiktaş Gayrettepe'deki eğlence mekanında çıkan yangında yaşamını yitiren işçilerin aileleri de katıldı.

RAVİVE KOZMETİK ÖNÜNE GELİNDİ

Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, yürüyüşün ardından katliamın gerçekleştiği binanın bulunduğu bölgeye geldi.

Kaynak: BirGün Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.