BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tarihçi-Yazar Babüroğlu’ndan Süleyman Demirel örnekli Cumhuriyet mesajı

Kocaeli Aydınlar Ocağı ve Yeniden Aydınlanma Derneği Kocaeli Şubesi’nin ortak ev sahipliğinde İzmir Fuar İçi Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferansa Tarihçi – Yazar Dr. Naim Babüroğlu konuşmacı olarak konuk oldu. 

14 Ocak 2024 06:16
Tarihçi-Yazar Babüroğlu’ndan Süleyman Demirel örnekli Cumhuriyet mesajı

Günler öncesinden duyurusu yapılan programa Kocaeli halkı yoğun ilgi ve katılım gösterdi.
 
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
 
Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal’ın açılış konuşmasının ardından sırasıyla Yeniden Aydınlanma Derneği Kocaeli Temsilcisi Nermin Şenses ve Yeniden Aydınlanma Derneği Genel Başkanı Halil Konuşkan da konuşma yaparak konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.
 
Açılış konuşmalarının ardından Dr. Naim Babüroğlu’nun özgeçmişi okundu ve akabinde kürsüye çıkan Dr. Naim Babüroğlu sunumunu gerçekleştirdi.
 
Konuşmasına, Atatürk ve Cumhuriyet’i yalnızca belgelerle anlatacağını ifade ederek başlayan Babüroğlu, Cumhuriyetin bu ülke için ne kadar önemli bir kazanım olduğunu bilimsel verilere ve istatistiki bilgilere dayanarak anlattı. 

Cumhuriyetle birlikte ülkede eğitim seviyesinin yükseldiğini ifade etti. Süleyman Demirel’in “Cumhuriyet benim ben! Cumhuriyet olmasa köyümde Çoban Sülü olarak kalacaktım. Cumhuriyet’in bana sunduğu imkan sayesinde bu ülkenin Cumhurbaşkanı oldum” anekdotunu anlattı.
 
Babüroğlu, Mardin’in bir köyünden çıkan, annesi okuma yazma bilmeyen Aziz Sancar’ın Cumhuriyet sayesinde Nobel ödülü alan bir akademisyen olduğunu, yine Aziz Sancar’ın kardeşinin de Türkiye Cumhuriyeti’nde general olduğunu, Cumhuriyet’in hiç kimseye ne ırki ne de başka bir şekilde ayrımcılık yapmadan fırsat eşitliği sunduğunu ifade etti.
 
Konuşmasına Hatay meselesinin çözümü, Atatürk’ün Hatay meselesine kendi hayatını ortaya koyacak kadar verdiği önem ile devam eden Babüroğlu, Atatürk’ün hayatından aktardığı farklı anekdotlar ve yine Atatürk’ün “sonsuzluğa göçmesinden” sonra hayatındayken kendisiyle savaşan yabancı ülke askerlerinin dahi Atatürk’e gösterdikleri derin saygıyı anlatarak sunumunu sona erdirdi.
 
Babüroğlu’nun etkili sunumu duygusal anlar yaşattı ve katılımcıların konferansı göz yaşları içinde izledikleri görüldü.
 
Babüroğlu’nun konferanstan sonra katılımcılara kitaplarını imzalaması ve katılımcılarla fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.