BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Türk Ocakları’nda türkü ziyafeti

Kocaeli Türk Ocakları Kültür Bakanlığı sanatçısı Dadal Göksu ve genç yetenek Mehmet Yalçınkaya’yı ağırladı. İkili Türk dünyasını Türkülerle gezerken dinlemeye gelen Türk Milliyetçileri duygulu anlar yaşadı. 

10 Aralık 2023 19:55
Türk Ocakları’nda türkü ziyafeti

Genci, yaşlısı bütün misafirler türkülere eşlik ettiler. Memleketlerinden ya da çocukluk, gençlik yıllarından özledikleri türkülerin icrasını sanatçılardan rica ettiler.

Dadal Göksu Bey bağlamasının tellerinden akan melodiler ile dinleyicileri mest ederken, eşsiz sesiyle dillendirdiği türkülere kendisinden nefes verdi. 

Dobrasının tellerinden dökülen notalarda bozkırda koşan atları Türk Ocağının Konferans salonuna getiren Yalçınkaya ise dileyicilerin Türk Tarihini anmasına ve ata topraklarının özleminin yeniden depreşmesini sağladı.

Şube başkanı Ali Yıldız program hakkında; "Türk sevincini ve hüznünü Türkü ile anlatır, Asya’dan Anadolu’ya türkülerle geldik, Avrupa içlerine türkülerimizi götürdük. Türk türküsüz olmaz dedik ve sanatçı kardeşlerimizi davet ettik. 

Program sonunda da gördük ki çok da iyi etmişiz. Kulağımızın değil ruhumuzun pasını sildiler. Hem ağızlarına hem gönüllerine sağlık." Dedi. 

Program sonunda memnuniyetlerini dile getiren misafirler ise Türk Ocağı yöneticilerinden tekrarını talep ettiler.

Kocaeli Türk Ocakları yöneticileri 23 Aralık’ta çok özel bir konferans için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtiyorlar. Türk Milliyetçilerinin bu etkinliği kaçırmamak ve detayları öğrenmek için Kocaeli Türk Ocakları’nı sosyal medyadan takip etmelerini hatırlatıyorlar. 

Sosyal medya hesapları ise; instagramda kocaeliturkocagi41 , facebookta kocaeliturkocagi , twitterda ; @turkocagi41

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.