BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vali Yavuz’dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 

08 Aralık 2023 08:55
Vali Yavuz’dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı 

İşte o açıklamanın içeriği:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 75 yıl önce ilan edilen; ırk, dil, din, cinsiyet, sosyal köken ve siyasi düşünce gibi statüler sebebiyle hiçbir ayrım yapılmaksızın insanlara hak ve özgürlükler tanıyan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık tüm dünyada ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşanan nice olumsuzluğa rağmen dünyanın her köşesinde iyilik ve şefkate ihtiyaç duyan milyonlarca dertli insanın umudu ve güvencesi olmaya devam etmektedir.

Aziz milletimizin binlerce yıldır farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp kardeşlik duygularıyla barış içerisinde yaşadığı Ülkemiz; tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olmuştur.

Ülkemiz, geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına; ırkçılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ile her türlü etnik, dini ayrımcılık ve aşırılıkla mücadele edilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Küreselleşen dünyada, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması bugün artık devletlerin içişleri olmaktan çıkmış, ulusal sınırları aşarak tüm dünyanın ortak hedefi haline gelmiştir. Ülkemizde de insan haklarına saygı, Anayasamızın değiştirilmez ilkeleri arasındadır.  İnsan hakları ve temel özgürlükler alanında insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amaçlamış ve bu anlayış doğrultusunda insan haklarının korunması ve geliştirilmesi çalışmaları kararlılıkla sürdürülmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle yeryüzünün tüm coğrafyalarında insan onurunun, temel hak ve özgürlüklerin en yüce değerlerden biri olduğu bilincinin egemen olmasını temenni ediyorum. Dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun hak ve hürriyetlerin herkes için olduğu gerçeğinin sadece söz ile değil, özünde kabul edilip yaşatıldığı bir dünyaya ulaşılması dileğiyle değerli hemşehrilerimin ve tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.